fbpx

Platformă de știri și opinii

Vara Tarzie

Prognoză meteo DB: Fără ploi și temperaturi estivale, încă o săptămână

in Actualitate/Utile by
Banner

Vremea va continua să fie, în continuare, una specifică mai degrabă unei verii târzii și nu unui mijloc de toamnă. Prognozele meteorologilor arată că, în perioada următoare (până cel puțin în data de 21 octombrie), precipitațiile vor lipsi aproape cu desăvârșire, atât la nivelul întregii țări cât și în Dâmbovița.

Vara Tarzie
Încă o săptămână de vară târzie în Dâmbovița (14-21 octombrie 2019).

„Cu mici variații de la o zi la alta, în intervalul 14 – 21 octombrie regimul termic va fi caracterizat de valori diurne în general mai ridicate decât cele normale, acestea urmând a se încadra în medie între 22 și 25 de grade, cu cele mai ridicate valori la începutul intervalului.Apoi, o răcire treptată va determina înregistrarea unor maxime apropiate de cele specifice perioadei, între 16 și 18 grade, în medie, cu cele mai ridicate valori în zilele de 22, 23 și 24 octombrie. În ceea ce privește parcursul minimelor, variațiile vor fi nesemnificative în perioada 14 –23 octombrie, când în medie se vor înregistra valori de 9…10 grade. Ulterior minimele vor coborî ușor, spre o medie de 7 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în intervalul 22 – 27 octombrie.” (conform meteoromania.ro)

În Târgoviște, valorile diurne ale temperaturii vor contiuna să se mențină la valori ridicate (15 oct-24 de grade) . Până marți, 22 octombrie, maxima zilei nu va coborâ sub valoarea de 22 de grade celsius. Minimele nocturne deasemnea vor fi cele ale unei verii târzii (9-10 grade celsius).

În aceiași perioadă (14-21 octombrie), la Târgoviște, conform meteorologilor, șansele de precipitații sunt zero.

Banner
Go to Top