fbpx

Platformă de știri și opinii

(P) Paleologu, despre contracandidați: ”sunt groparii democrației”

in Politică by
Banner

De departe cel mai bun comunicator dintre cei ce s-au înscris în cursa pentru Palatul Cotroceni, Theodor Paleologu, candidatul PMP, deplânge atitudinea contracandidaților săi, care fug de dezbaterile electorale.

Deși se presupune că măcar în campanie electorală politicienii ar trebui să se prezinte în fața electoratului cu programe, proiecte, strategii menite a oferi un viitor mai bun, niciunul dintre cei ce vizează fotoliul de președinte nu pare a da prea multe parale pe alegători săi, cel puțin asta reiese din curioasa strategie electorală aplicată de mai toți candidații, care se feresc de confruntări cu oponenții lor.

Invitat la B1TV, Theodor Paleologu a criticat eschivele candidaților la președinție, pe care i-a acuzat că ar fi ”groparii democrației”.

Cred că e foarte grav acest lucru(refuzul de a participa la dezbateri, n.n). Ei sunt groparii democrației, pentru că esența democrației este dezbaterea. Cei care disprețuiesc dezbaterea, de fapt, disprețuiesc democrația. Ei fug de dezbatere pentru că nu au substanță și le e frică ca goliciunea proiectului lor să fie expusă”, a punctat Paleologu.

Candidatul PMP i-a criticat și pe cei care cred că li se cuvine să fie votați, fără a ține cont de faptul că opțiunea cetățenilor este elementul care poate garanta reușita la alegeri. ”Cei care se consideră principalii candidați, așa cred ei că o să intre în turul 2 prin nu știu ce fel de drept divin al persoanei lor, refuză orice dezbatere. Președintele Iohannis refuză dezbaterile. Prim-ministrul Dăncilă refuză dezbaterile. Dan Barna refuză dezbaterile. Mircea Diaconu refuză dezbaterile”.

Refuzul categoric al oponenților de a participa la dezbateri publice, care să ofere alegătorilor minime elemente pentru a vota în cunoștință de cauză, este considerat de Theodor Paleologu ca fiind extrem de grav pentru societatea românească.  ”…este foarte grav pentru starea democrației din România faptul că fiecare comunică în bula lui. Doar banii contează în această campanie, nu argumentele, nu proiectele, nu credibilitatea candidaților”, afirmă prezidențiabilul PMP.

_____________________

Material realizat la comanda Partidului Mişcarea Populară, CMF 31190006

Banner

Ultimele stiri din Politică

Go to Top