fbpx

Platformă de știri și opinii

Poliția DIICOT

Rețea periculoasă de traficanți de droguri destructurată, după aproape un an de muncă

in Actualitate/Analize/Justiție by
Banner

Zeci de persoane audiate, 17 condamnați, droguri confiscate în valoare de peste 100.00 de lei, grup infracțional organizat cu ramificații în Dâmbovița și Constanța și aproape un an de muncă. În câteva cuvinte, acestea sunt detaliile unei acțiuni de amploare a polițiștilor dâmbovițeni, ce au destructurat o rețea deosebit de periculoasă de traficanți de droguri.

În perioada noiembrie 2018-august 2019, polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror de la D.I.I.C.O.T-Biroul Teritorial Dâmbovița, au documentat activitatea infracțională a unui grup infracțional organizat, structurat pe 2 celule și specializat în procurarea și furnizarea de droguri de risc, de mare risc și de substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv către diverși consumatori din Târgoviște și Doicești.

Imagine cu un caracter ilustrativ

Iată principale repere ale acțiunii:

 18 noiembrie 2018

Structura de combatere a criminalității organizate Dâmbovița a sesizat D.I.I.C.O.T-Biroul Teritorial Dâmbovița cu privire la existența unui grup de persoane ce acționa pe raza județului și care avea ca preocupare infracțională comercializarea de astfel de substanțe către consumatori majori și minori.

Investigația penală declanșată a confirmat existența unui grup infracțional organizat cu ramnificații pe raza municipiului Constanța, grup care a avut, încă de la constituire, drept scop comercializarea de substanțe psihoactive, cannabis și ecstasy în Târgoviște și pe raza comunelor învecinate.

Foto- percheziții martie 2019

27 martie a.c. 2019

Au fost efectuate 15 percheziții, iar 5 persoane au fost arestate preventiv.

 17 aprilie a.c.

au fost efectuate noi percheziții, fiind arestate preventiv alte 3 persoane.

În luna august 2019

Prin actul de sesizare al instanței de judecată, au fost trimise în judecată 17 persoane, dintre care 8 în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea a 47 de infracțiuni, respectiv constituirea unui grup infracțional organizat,trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc, efectuarea fără drept de operațiuni cu substanțe psihoactive, deținerea de droguri de mare risc în vederea consumului propriu, deținerea de droguri de risc în vederea consumului propriu, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, răzbunare pentru ajutorul dat justiției, șantaj, amenințare, conducerea pe drumurile publice  a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Poliția DIICOT
Rețea de trafic de droguri destructurată, după un an de muncă.

Din totalul celor 17 persoane trimise în judecată, 2 sunt minore, de 16, respectiv 17 ani, acestea abandonând cursurile școlare.

În cadrul cercetărilor, au fost audiate în calitate de martor 38 de persoane despre care existau date că și-ar fi procurat substanțe psihoactive sau droguri de la persoanele cercetate. Dintre acestea, 9 sunt adolescenți, cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, elevi de la 4 licee din Târgoviște.

De la persoanele cercetate au fost confiscați 187.810 lei,bani obținuți din desfășurarea activităților ilicite în scopul cărora grupul infracțional a fost constituit.

De asemenea, valoarea pe piață a drogurilor indisponibilizate în urma descinderilor depășește 100.000 de lei.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top