fbpx

Platformă de știri și opinii

Statiune munte DB

Probleme, probleme, pe drumuri de munte

in Actualitate/Analize/Travel by
Banner

Sunt probleme multe în zona montană a județului Dâmbovița, chiar dacă aparent ele nu există. Într-o conferință de presă, susținută la sediul PSD DB, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a vorbit despre câteva dintre problemele cu care se confruntă administrația județeană în zona montană dâmbovițeană, adică acolo unde, de ani buni (poate prea mulți), se tot vorbește că va fi dezvoltată o nouă stațiune.

Statiune munte DB
Probleme multiple în zona Padina Peștera, în ceea ce privește dezvoltarea zonei, dar și drumurile de acces.

De curând, spune Alexandru Oprea, a fost dezvoltat un parterneriat, între CJ Dâmbovița și ASE București, pentru elaborarea unei strategii de dezvoltare a zonei montane dâmbovițene. Numai că parteneriatul are și câteva controverse, încă din start, recunoaște și Alexandru Oprea. Prima întâlnire, dintre cele două părți, a fost departe de “ochii și urechile media”, la solicitarea celor de la ASE, lucru ce ridică măcar câteva semne de întrebare.

(Video)

Adevărata bombă a “explodat” ceva mai târziu, în cadrul aceleiași conferințe de presă. DJ 713 și DJ 714, adică cele două artere ce asigură accesul în zona montană dâmbovițeană, unde se intenționează dezvoltarea stațiunii Padina-Peștera, sunt închinse circulației auto, încă din 2018, pentru că nu există un acord final din partea poliției rutiere. Fie că nu există parapeți suficienți, fie că drumurile nu sunt astfaltate, acordurile practic nu există, și oricine poate fi amendat pentru că circulă cu mașina pe aceste două artere. Alexandru Oprea are și explicații pentru această stare de fapt.

(Video)

fotoDrum de legătură DJ 713-DJ 714 (septembrie 2019)

De curând, drumul de legătură între DJ 713 și DJ 714 a fost reabilitat (turnat un prim strat de astfalt). Oricum nici aici, teoretic măcar, nu există posibilitatea ca circulația auto să poată avea loc. Teoretic.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top