fbpx

Platformă de știri și opinii

Danieel Comănescu

Fostul șef al CJ DB, Daniel Comănescu, dat în judecată pentru corupție

in Actualitate/Justiție by
Banner

Fostul președinte al CJ Dâmbovița, Daniel Comănescu (foto) a fost dat în judecată, fiind acuzat de corupție.

AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale) l-a acționat în judecată pe fostul președinte al Consililului Județean Dâmbovița în luna septembrie a anului 2019 (vezi fotocaptură document Tribunalul Dâmbovița).

Informarea, în ceea ce privește speța, este destul de laconică, până acum nefiind decât un singur termen (în data de 9 septembrie) în acest dosar înregistrat pe rolul Tribunalului Dâmbovița. Este precizat doar faptul că este vorba de infracțiuni de corupție (legea 78/2000). Cel mai probabil este vorba de fonduri europene accesate prin intermediul AFIR.

În același dosar există și un al doilea inculpat (Angheloiu Georgian Sorin), de loc din Voinești, juețul Dâmbovița, adică aceiași localitate de domiciliu cu cea a fostului președinte al CJ Dâmbovița.

Daniel Comănescu a îndeplinit, înainte de deveni președinte al CJ Dâmbovița, funcția de director al Stațiunii Pomicole Voinești. Se pare că procesul intentat de AFIR are în vedere fapte petrecute în perioada când Comănescu îndeplinea această funcție.

AFIR este: Agenţia are atribuţii pentru realizarea funcţiilor stabilite în conformitate cu Planul Naţional Strategic pentru Dezvoltare Rurală, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 şi reglementările Comisiei Europene, precum şi cu dispoziţiile din Legea nr. 316/2001 – Acordul Multianual de Finanţare dintre Guvernul României și Comisia Comunităților Europene.Deasemnea AFIR gestionează și programele SAPARD şi FEADR (implementate cu fonduri europene).

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top