fbpx

Platformă de știri și opinii

“Argonautas”, o poveste misterioasă cu actori români și portughezi

in Actualitate/Cultură by
Banner

Argonautas se intitulează  spectacolul prin care Teatrul Tony Bulandra a marcat începutul unei noi stagiuni.

Marți, 1 octombrie 2019, sala mare a teatrului a devenit neîncăpătoare.

Publicul a fost atras de conceptul inedit propus de această dată.

Este vorba despre o colaborare româno-portugheză care s-a dovedit a fi un real succes.

Cinci actori de la Teatrul Tony Bulandra, din Târgoviște, (Andreea Tănase, Radu Câmpean, Mircea Silaghi, Ilie Ghergu și Liviu Cheloiu), alături de șase actori de la Teatrul Comuna, din Lisabona, (Hugo Franco, Diana Costa e Silva, Carlos Paulo, Miguel Sermao, Rogerio Vale și Maria Ana Filipe) au reușit să redea o poveste despre călătorie, migrație, bogăție, dar și despre căutarea de sine.

Au existat atât replici în limba română, cât și în limba portugheză, iar momentele coregrafice au reușit să trimită către public o mare parte din  mesajul piesei.

Coregraful Hugo Wolff, născut la Sibiu, a gândit de această dată momente de sincron, executate cu precizie pe muzică bine aleasă.

Toate aceste pasaje au fost realizate sub formă de incantații și au reușit, în același spectacol, să aducă fericire, tristețe, disperare, dar și mister.

“Nu se încearcă nicio simplificare a mitului Argonauților, nicio <<ermetică viziune>>, ci o impresie din trecut cu rădăcini aruncate în viitor…o imagine percepută printr-o luptă deformată și aburită de respirația emoției.”, spune Mc Ranin, director al Teatrului Tony Bulandra. 

Argonautas, un spectacol de Mc Ranin, a cucerit și prin scenografie, costume, lumini, umbre, sunet și efecte speciale.

O poveste a mării agitate, a uscatului necunoscut și îndepărtat, a întâlnirii între civilizații a amintit publicului târgoviștean despre marile descoperiri ale lumii.

Cu o coregrafie semnată Hugo Wolff, texte culese și adaptate de Darko Lukic și Mc Ranin, dar și cu o echipă portugheză bine coordonată de Joao Mota, Argonautas ajunge și la Lisabona.

Așadar, spectacolul va avea 7 reprezentații, în perioada 3-15 octombrie 2019, la Comuna Teatro de Pesquisa din capitala Portugaliei.

Nu este pentru prima dată când cele două instituții colaborează, și, cu siguranță, proiectele vor continua și pe viitor, după cum a mărturisit întreaga echipă portugheză.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top