fbpx

Platformă de știri și opinii

Parc nou

16.000 de mp de “verde”- Parc nou la Târgoviște

in Actualitate/Administrație by
Banner

O nouă zonă verde va “răsări” la Târgoviște. Este vorba de amenajarea unei suprafețe de aproximativ 16.000 de mp. Suprafața este poziționată pe terenul fostei Unități Militare de lângă Gara Târgoviște, un teren ce, în acest moment, se află în proprietatea CJ Dâmbovița, iar pe acest loc va fi construit un parc nou.

Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020,  Prioritatea de investiții 4.2. și va fi implementat de administrația locală târgovișteană (Beneficiarul, în acest proiect).

Valoarea totală a proiectului este de 7,080 milioane de lei, din care 6,08 milioane de lei reprezintă fonduri FEDR (bani europeni).

Parc nou
Un parc nou, de aproximativ 16.000 de mp, va fi amenajat la Târgoviște.

Investiția “Amenajare parc public de agrement şi loisir UM GARĂ” presupune reconversia funcţională a unui teren abandonat şi neutilizat din Municipiul Târgovişte prin:

  – Amenajare spaţii verzi

– Crearea de facilităţi pentru recreere pe terenul amenajat

– Realizarea unui centru multifuncţional – bibliotecă şi spaţiu spectacole

Prin investiţie se propune amenajarea întregii suprafeţe de 16.481mp.

Spațiul verde reprezintă 90% din suprafața parcului și este amenajat inclusiv cu scoarță de copac și bolovani decorativi. Se va realiza un sistem automat de irigații. Se vor amplasa gradene, care vor avea structura din beton armat.

Locul de joacă va avea suprafața din cauciuc antitraumă și echipamente de joacă diverse pentru a se adresa copiilor cu vârst cuprinse între 1 și 10 ani.

CLĂDIREA MULTIFUNCȚIONALĂ

Va adăposti bibliotecă șbirouri administrative. Clădirea va avea regimul de înalțime „Parter” și suprafața construită de 97,50mp.

Întreaga zonă a fost concepută pentru a îmbina 2 funcții principale: biblioteca și zona de spectacole și evenimente.

De asemenea, lipită de clădire, se va amenaja o scenă extensibilă. În acest fel, peretele clădirii va deveni un perete de proiecție pentru diferite jocuri pe scenă. Scena este din lemn și are suprafața de 33.20 mp.

Iluminatul ambiental se va face cu stâlpi de iluminat cu corpuri LED, iar iluminatul decorativ se va face cu bolarzi decorativi și cu proiectoare.

În parc vor fi cișmele cu apă, mobilier urban modern, rasteluri pentru biciclete și o stație de biciclete.

Pe lângă acestea se va amenaja și un traseu pentru biciclete tip mountainbike, cu suprafață  din pământ și iarbă. Obiectivul va fi dotat cu sistem de supraveghere video.

Durata de execuție a lucrărilor este estimată a fi de 12 luni. Întregul proiect are o perioadă de 33 de luni de implementare.

Sursa foto articolPrimăria Târgoviște, schițe proiect

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top