fbpx

Platformă de știri și opinii

Târgoviște: Acțiune de combatere a insectei  ˮtigrul platanuluiˮ

in Actualitate/Administrație by
Banner

În ultimele zile, o invazie de insecte denumite “tigrul platanului” a dat bătăi de cap târgoviștenilor.

Oamenii se plâng că nu mai pot lăsa geamurile deschise, că hainele pe care le pun la uscat se umplu rapid de insecte sau că plimbările prin oraș devin o provocare.

Astfel, Primăria Municipiului Târgoviște, prin Direcția de Salubritate, a desfășurat în noaptea de luni spre marți acțiuni de combatere a insectei denumite ˮtigrul platanuluiˮ.

Primarul Municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a afirmat că “Zona vizată a fost cartierul „Tudor Vladimirescu” (microraionul nr. VI).
Activitatea se va desfășura în toate cartierele orașului, în fiecare noapte, astfel încât să fie acoperite toate zonele.” 

ˮTigrul platanuluiˮ este o insectă care afectează frunzele platanului, uneori ale frasinului, se instalează pe partea interioară a frunzelor și se hrănește cu seva acestora.

Având în vedere că insecta afectează si omul prin înțepătură, se recomandă:
· purtarea de haine lejere care să acopere mâinile și picioarele în totalitate, cu scuturarea hainelor înainte de a intra în locuință, având în vedere că insectele se prind pe îmbrăcăminte;
· dacă ați fost înțepat, zona va fi spălată cu apă și săpun, iar pentru reducerea inflamației și diminuarea durerii, se va aplica un cub de gheață.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top