fbpx

Platformă de știri și opinii

Deschiderea anului universitar la Facultatea de Științe și Inginerie din Alexandria

in Actualitate/Educație by
Banner

Pe parcursul a două zile, cele 10 facultăți ale Universității „Valahia” din Târgoviște au desfășurat pe rând ceremoniile de deschidere a anului universitar 2019-2020. Astăzi, 1 octombrie, Facultatea de Științe și Inginerie din Alexandria a încheiat seria festivităților.

La eveniment au participat Costin Mihalache – Șeful Cancelariei Prim-ministrului, Victor Drăgușin – Primarul Municipiului Alexandria, Ionel-Dănuț Cristescu – Președintele Consiliului Județean Teleorman, Florinel Dumitrescu – Prefectul Județului Teleorman, o delegație a Academiei de Studii Economice D.A. Tsenov – Svishtov, Bulgaria, conf. univ. dr. Călin Dinu Oros – Rectorul Universității „Valahia” din Târgoviște, membrii Consiliului de Administrație al universității, conducerea Senatului universitar, studenți și cadre didactice.

„În universități se cizelează cea mai de preț bogăție a unei țări: tineretul. Suntem mândri că în acest an peste 2100 de tineri, “bobocii” de astăzi- au ales să fie studenții noștri. Ne bucurăm că aici, în Alexandria, la cea mai tânără, dar de mare perspectivă facultate a universității, aproape toate locurile bugetate și cu taxă au fost ocupate. Este-credem noi-o consecință a calității deosebite a corpului profesoral, dar și a strădaniei de a oferi studenților condiții cât mai bune de studiu, spații sociale confortabile și posibilități de distracție. (…)

Pentru studenți, aș vrea să-mi exprim bucuria faptului că au ales Universitatea “Valahia”. Aș dori ca la sfârșitul pregătirii voastre, răsplătită cu o diplomă de absolvire, să vă puteți bucura de ceea ce vă oferă meseria pe care ați ales-o. Vă invit să participați la toate acțiunile din campusul universitar, fie educaționale, fie de cercetare sau sociale, voluntariat, sau la alte activități pe care vi le oferă viața de student.”, a spus celor prezenți rectorul universității, Călin Oros.

Decanul Facultății de Științe și Inginerie, conf. univ. dr. Ioana Panagoreț, a mulțumit tuturor studenților pentru alegerea făcută, i-a asigurat de întreaga cooperare și, de asemenea, a ținut să mulțumească distinșilor oaspeți pentru colaborare, având convingerea că pe viitor aceasta se va accentua și diversifica.

În cea de-a doua parte a evenimentului au fost inaugurate în campusul universitar 2 clădiri reabilitate prin Compania Națională de Investiții (spații de învățământ, cantină, sală de sport).

Universitatea „Valahia” din Târgoviște urează tuturor mult succes în anul universitar 2019-2020!

 

Sursa: Universitatea Valahia din Târgoviște

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top