fbpx

Platformă de știri și opinii

Conf.presă PNL DB

PNL DB: Virgil Guran anunță schimbarea. Peste tot

in Actualitate/Politică by
Banner

Sub zodia schimbării iminente și fundamentale, pe alocuri. În doar câteva cuvinte, aceasta a fost ideea principală a conferinței de presă ce a fost susținută, la sediul PNL Dâmbovița, de președintele filialei, Virgil Guran.

Liberalul a vorbit despre schimbare, de la un capăt la altul al discursului, anticipând, după cum spune Virgil Guran, venirea la putere a liberalilor. Pentru că doar despre schimbare a vorbit președintele PNL Dâmbovița, iată, în rezumat, câteva dintre ideile principale, ale dialogului cu presa.

Conf.presă PNL DB
Virgil Guran și Aurelian Cotinescu.( conf. de presă PNL DB-27 septembrie 2019).

Despre problemele ridicate de cazurile Caracal-Gura Șuții

“Când vom ajunge la guvernare vom abroga legea recursului compensatoriu, adoptată de PSD. Peste 20.000 de infractori au fost eliberați cu această lege. Nu mai există siguranță. Vom încerca să impunem adoptarea prin lege a sitemului <Alertă-copil dispărut!>, pentru ca, în cazurile precum cele de la Caracal și Gura Șuții, timpul de reacție să fie mai rapid.”

Despre comisarul european

“Era de așteptat să se întâmple ce s-a întâmplat cu Rovana Plumb. PSD-ul ar trebui să schimbe ceva. Eu contest capacitatea Rovanei Plumb de a gestiona un protofoliu de comisar european, nu dreptul său de a obține un asemenea mandat.”

Moțiunea de cenzură

“Pentru prima dată de când este PSD-ul la Guvernare, din 2016, de această dată moțiunea de cenzură are șanse să treacă. Dacă votează toți cei care au semnat, moțiunea va trece. Mai sunt câțiva mai <emotivi> ce se pot răzgândi, dacă sunt stimulați de PSD. Am auzit că le-au  promis la vreo 4-5 chiar și un minister, dacă nu vor vota moțiunea. Eu cred că va trece, totuși.”

“PNL va forma următorul guvern, fie cu celelelalte partide, fie în minoritate, susținut din Parlament. Ludvic Orban este propunerea noastră de prim-ministru. Eu unul nu știu dacă voi face parte din viitorul Guvern. Eu unul, după ce actualul Guvern va cădea la moțiune, aș prefera varianta alegerilor anticipate, dar nu cred că se vor face.”

Despre bani, salarii și pensii

Dacă PNL vine la guvernare nu se vor tăia pensii și salarii, cum zice PSD-ul. Numai un nebun vine să taie pensii și salarii. România va fi implicată în recesiunea de la nivel modial, ce se anunță. Nu se poate ca statul să se împrumute tot timpul, pentru pensii și salarii, cum a făcut PSD-ul. Statul este șubrezit de această politică dusă de PSD.”

Despre alegerile prezidențiale

“Eu zic că în Dâmbovița vom lua (n.r. PNL) peste 30%, în primul tur al alegerilor prezidențiale. S-ar putea să aveți surpriza să constatați că am bătut PSD-ul, în Dâmbovița.”

Despre PNL Dâmbovița

“Eu sunt al dracului, sunt printre cei 30 de oameni care decid în partidul asta (n.r. PNL la nivel central). La Dâmbovița am trimis la plimbare doi consilieri de la Moțăieni (dați afară din partid) numai săptămâna trecută. De când am venit eu au fost dați afară vreo 20 de membri, printre care un primar, un viceprimar și restul consilieri locali, pentru colaborarea cu PSD-ul. Vor mai fi excluderi în PNL Dâmbovița. Am făcut organizație nouă la Conțești, acolo unde nu am avut deloc de anul trecut. Vor fi schimbări în continuare în PNL Dâmbovița.”

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top