fbpx

Platformă de știri și opinii

  • DSC_0004-1.jpg
  • DSC_0007.jpg
  • DSC_0011-1.jpg
  • DSC_0012.jpg
  • DSC_0020.jpg
  • DSC_0033.jpg
  • DSC_0014.jpg

Sărbătoare de poveste la Runcu: Răvășitul oilor

in Actualitate by
Banner

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea și vicepreședintele Alin Manole, a participat la cea de-a 28-a ediție a evenimentului ce marchează, în Județul Dâmbovița, transhumanța. Răvășitul oilor s-a desfășurat și anul acesta la Runcu, sub forma unui târg de toamnă.

Organizat într-o zonă cu priveliște pitorească – Vârful lui In, din apropierea satului Brebu, târgul a fost un bun prilej pentru ca atât ciobanii, cât și alți producători locali să-și prezinte roadele muncii de peste an. Numeroșii cetățeni care au dorit să participe la acest eveniment au putut să se bucure de produsele tradiționale comercializate, dar și de diferitele activități recreative, ce și-au găsit și ele locul în cadrul acestei manifestări.

Evenimentul s-a bucurat și de prezența parlamentarilor dâmbovițeni Carmen Holban și Corneliu Ștefan, Inspectorului Școlar General, Cristina Stroe, consilierului județean Ileana Nicolăescu, ambasadorilor Rusiei, Cubei și Venezuelei, Subprefectului Județului Argeș, Adrian-Dumitru Bughiu, reprezentanților Asociației de Prietenie România – Venezuela – Cuba, dar și a reprezentanților autorităților locale din mai multe localități dâmbovițene.

Pe scena amplasată în mijlocul acestui târg, au răsunat acordurile multor cântece îndrăgite din folclorul românesc.

Președintele Alexandru Oprea a adresat celor prezenți câteva cuvinte de suflet: „Îl felicit pe domnul primar, Gheorghe Brebeanu, pentru că organizează, de mai mulți ani, această activitate aici, la Runcu, iar ea a crescut de la an la an, acest lucru fiind de natură să ne bucure. Vă asigur că instituția Consiliului Județean Dâmbovița acordă tot sprijinul Primăriei Runcu, Consiliului Local Runcu. Avem multe proiecte pe care le derulăm împreună, există un sprijin constant și din partea Guvernului României și am convingerea că, mulțumită a tot ceea ce s-a întâmplat în acești ani, fața localității dumneavoastră s-a schimbat. Vă urez să vă bucurați de vremea frumoasă de astăzi, să petreceți cu bine și să ne vedem, la Runcu, mulți ani de aici înainte!”

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top