fbpx

Platformă de știri și opinii

ORE ALTFEL, în spirit CIVIC MONTAN

in Educație by
Banner

Asociația Chindia Jurasic Park, în parteneriat cu Asociația Ecologică Floare de Colț, derulează în perioada 1 septembrie 2019-30 noiembrie 2019, cu finanțare parțială din partea Consiliului Județean Dâmbovița, proiectul “CIVIC MONTAN”.

Proiectul are ca scop atragerea elevilor şi profesorilor din județul  Dâmbovița, în activități tematice educative, pentru creșterea gradului de informare şi sensibilizare asupra vieții comunității şi dezvoltarea unei atitudini civice, în mediul montan.

La invitația conducerii unor unități școlare din municipiul Moreni și unor cadre didactice interesate de tematica proiectelor, voluntarii asociației au mers săptămâna aceasta în teritoriu și au prezentat elevilor și profesorilor prezenți informații detaliate legate de echipamentul de munte (vară / iarnă), de pericole în munți, de echipament și tehnici de alpinism, de marcaje turistice, de orientare turistică etc.

Ca urmare a implicării directe a profesorilor Mihaela Dulea (Colegiul Național  I.L. Caragiale), respectiv Ecaterina Savu (Școala Gimnazială nr. 1) și Mirela Vasile (Școala Gimnazială nr. 4), zeci de elevi din aceste școli au putut vedea cum arată echipamentul montan, care sunt caracteristicile unui bun echipament sau au primit răspunsuri la întrebările lor legate de avalanșe, de urși, de vreme sau de dorința de a participa la taberele care se vor derula în cursul lunii noiembrie pe valea Ialomiței. Sintetic, tura de la Moreni a însemnat:

1 oraș, 3 școli, 13 cadre didactice informate, 167 de elevi încântați de prezentare.

Săptămâna viitoare vom răspunde invitațiilor altor unități școlare, de data aceasta din municipiul Târgoviște și orașul Titu.

În prag de toamnă, natura are culori speciale, iar elevii dâmbovițeni vor să o vadă in situ.

Îi așteptăm cu drag pe cărările Bucegilor!

Președinte ACJP, Nicolae POSTA

Banner

Ultimele stiri din Educație

Go to Top