fbpx

Platformă de știri și opinii

Puterea exemplului sau exemplul puterii

RECURS LA PREZENT. Puterea la patru mâini

in Opinii by
Banner

Pornind de la curiozităţi neînţelese, puţinele unduiri mediatice ce le-a provocat articolul precedent, articol ce îndemna la ridicarea colţului unui văl şi descoperirea unui personaj intitulat, mai mult sau mai puţin sugestiv „REGINA”, voi închide astăzi această temă care nu este nouă, ea regăsindu-se de-a lungul timpului în fiecare formă de orânduire socială sau statală.

Străbunii noştri latini spuneau „Ridendo castigat mores”, aşa că mi se pare mai mult decât relevantă o mică butadă ce a circulat despre unul din cei mai puternici oameni ai planetei.

Într-o seară, familia Obama se pregătea să iasă în oraş unde aveau să cineze la un restaurant al cărui bucătar, în tinereţe, avusese o legătură cu Michele. Preşedintele, informat fiind de serviciile de „inteligence”, dorind să scoată în evidenţă faptul că are cunoştinţă de relaţia din tinereţe a lui Michele, o întrebă:

  • Draga mea, ţi-ai imaginat vreodată care ar fi fost destinul tău dacă nu mă întâlneai pe mine, absolvent de Harvard, şi ai fi rămas în continuare cu acest biet bucătar?

Fără prea mult timp de gândire, cu o naturaleţe şi de o sinceritate dezarmantă Michele Obama răspunse:

  • Destinul meu nu mi l-am imaginat dragă, dar dacă ar fi să mă gândesc la al tău, cu siguranţă, astăzi el ar fi fost preşedinte iar tu ne-ai fi pregătit cina!

Dragilor, aceasta este cheia articolului precedent şi nu una ocultă sau subversivă, astăzi ea fiind concentrată şi în maxima „În spatele unui bărbat de succes stă întotdeauna o femeie puternică!”

Şi pentru că spuneam la început că această temă nu aparţine acestui prezent ea fiind contemporană cu fiecare pagină a  istoriei, vă sugerez lectura, pe cât de reconfortantă, pe atât de edificatoare a modului de implicare a „REGINELOR” în exercitarea puterii, volumului „Istoria cuplurilor regale” scrisă de Jean-François Solon (vezi foto), volum ce poartă subtitlul „Puterea la patru mâini”, a cărui folosire mi-am permis-o şi eu în începutul articolului!

Lectură plăcută, zic!

Banner

Ultimele stiri din Opinii

Go to Top