fbpx

Platformă de știri și opinii

Îl trădează Țuțuianu pe Ponta?

in Actualitate/Politică by
Banner

Adrian Țuțuianu pare a nu se simți în largul lui într-un partid mic ca Pro România. Deși a fost uns șef de campanie electorală pentru Mircea Diaconu, candidatul comun ALDE-Pro România la prezidențiale, fostul șef al social-democraților dâmbovițeni, în ieșirile publice, pare mai degrabă interesat de ce se întâmplă în PSD Dâmbovița.

Chiar la începutul acestei săptămâni, într-o conferință de presă, Țuțuianu a vorbit mai mult despre ce se întâmplă la pesediștii dâmbovițeni și mai puțin despre propriul partid (detalii aici).

Interesul lui Adrian Țuțuianu pentru fostul partid nu a rămas neobservat nici de presa centrală, care prezintă un scenariu șoc. Țuțuianu ar negocia revenirea la PSD.

Conform surselor Capital, “Adrian Țuțuianu ar negocia cu Viorica Dăncilă reîntoarcerea în PSD și preluarea conducerii filialei. El a fost dat afară din partid de Liviu Dragnea, în urma unor înregistrări în care fostul ministru al Apărării ștergea pe jos cu colegii lui.(…)

Victor Ponta ar urma să fie trădat din nou, iar trecerea lui Adrian Țuțuianu înapoi la PSD s-ar face treptat.

Până atunci, acesta ar trebui să furnizeze informații din Pro România către social democrați, care nu doresc să se atașeze în vreun fel de fostul premier. Nu ar fi prima dată când Țuțuianu trădează. În trecut acesta era în tandem cu Gabriela Firea și spera să preia chiar el președinția partidului.

De altfel, el a și transmis membrilor filialei Dâmbovița că are relații puternice în serviciile de informații și că va prelua puterea în partid, doar că acest lucru nu s-a întâmplat niciodată și într-un final s-a trezit exilat la Pro România. Acum este însă pregătit să revină cu aceleași obiective.” 

Scenariul prezentat de Capital pare neverosimil, dar dacă luăm în calcul scrisoarea pe care a transmis-o ieri Țuțuianu membrilor PSD Dâmbovița, acesta nu mai pare chiar de neluat în seamă. Iată ce scrie fostul șef al PSD Dâmbovița:

„Prieteni, colegi social-democrați,

Pentru că Organizația PSD Voinești a adoptat, recent, o rezoluție prin care se solicită anularea hotărârii privind excluderea mea din partid, pentru că mulți dintre voi mi-ați cerut în ultima perioadă să revin în PSD, pentru că mulți dintre voi mi-ați cerut să creez o posibilitate de schimbare a cursului acestui partid (măcar la nivelul județului Dâmbovița), am luat decizia să mă adresez vouă printr-o scrisoare deschisă. Ea este modul de a vă spune că legătura mea cu voi nu a fost și nu va putea fi niciodată ruptă câtă vreme credem în aceleași valori și avem aceeași apreciere a muncii și performanței.” 

Rămâne astfel, o întrebare deschisă: îl va trăda Țuțuianu pe Ponta?

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top