fbpx

Platformă de știri și opinii

Adrian Țuțuianu, personaj de folclor, între Bulă și Dorel

in Opinii/Politică by
Banner

Indiscutabil, Adrian Țuțuianu a intrat într-o zodie nefastă. După excluderea din PSD și-a găsit consolarea în ”brațele” lui Victor Ponta, însă Pro România pare să nu încapă orgoliul și ”satura” fostului social-democrat. Fapt pentru care s-a reinventat ca scrib și cronicar al politicii dâmbovițene – gest admirabil, dacă n-ar eșua în penibil, așa cum a făcut-o Oracolul din Micloșani și în politică!

De ceva vreme, lui Adrian Țuțuianu gura nu-i mai tace/iarba nu-i mai place, somnu-l ocolește și doar la… PSD se gândește (n-am găsit altă rimă!). În mod cu totul neobișnuit, senatorul Țuțuianu, coordonator național al campaniei Pro România pentru prezidențiale este preocupat, a făcut chiar o obsesie, de ceea ce se întâmplă în PSD, nu de activitatea propriului partid. Cum s-ar zice, nu poate să doarmă de grija caprei vecinului!

Reușind contraperformanța de a se face de bășcălie cu fiecare ieșire publică, dl. Țuțuianu dovedește că poate mai mult – sau mai rău, ca să fim corecți.

Atacurile la adresa președintelui CJD, încercările de a stârni zâzanie printre foștii colegi de partid și atitudinea de Mesia al social-democrației dâmbovițene i-au adus d-lui Țuțuianu notorietatea pe care și-o dorea. Doar că DELOC așa cum ar fi vrut! De fapt, cel care se visa stăpân absolut peste județ s-a acoperit de ridicol, devenind un personaj din folclorul urban, undeva între Bulă și Dorel.

Adrian Țuțuianu, politicianul cu tot atâta carismă cât un stâlp de iluminat – și, se pare, cam tot atâta caracter – a primit replici usturătoare din partea celor pe care i-a atacat în epistolele sale.

De-a lungul timpului, Țuțuianu și-a atras antipatia colegilor de partid(e), ceea ce i-a atras și replici pe măsură, cea mai cunoscută fiind cea a d-nei Cristina Sima, coordonatoarea Organizației de Femei Pro Romania – Dâmbovița (citiți AICI)

Ultima (cronologic vorbind) replică la epistolele Oracolului, vine din partea actualului președinte al CJD, Alexandru Oprea, care îi răspunde în același fel: printr-o scrisoare deschisă, publicată pe o rețea de socializare. Scrisoare în care Alexandru Oprea demontează acuzațiile fostului său camarad de luptă politică, din perioada de aur a PSD Dâmbovița:

Am observat că a apărut o nouă modă în spațiul public în ultima perioadă, așa că astăzi vom dezbate puțin și subiectul ”trădător” și ”mizerabil”. Prin urmare, o să vă spun câteva cuvinte despre trădare sau despre Adrian Țuțuianu. Oricum, același lucru. Termenii sunt cuvinte sinonime. Și cum nu pot accepta lecții de moralitate de la un asemenea om, sunt câteva lucruri care trebuie spuse”, scrie Alexandru Oprea, care îl ironizează, mai apoi, pentru obsesia pe care o are față de propria persoană: ”…am văzut că Adrian Țuțuianu nu se poate odihni nopțile din cauza mea și zilele îi sunt puternic afectate de posibilitatea ca eu să ajung președinte al PSD Dâmbovița și m-am gândit să îi ofer puțină liniște, pentru că, sincer, mi-am dat seama că, după cât se zbate, probabil are nevoie.”

”Ultima mizerie marca Adrian Țuțuianu – scrisoarea deschisă adresată ”colegilor” din PSD Dâmbovița”,  mai scrie dl. Oprea, plasându-l pe Adrian Țuțuianu în lumea ficțiunii de sorginte Hollywood-iană: ”(…) Adrian Țuțuianu crede că trăim în filme, mai exact, în serialul House of Cards, și el e personajul principal, Frank Underwood, care, prin jocuri de culise, schimbă jocul. Știm cu toții că e fan, a spus-o de mai multe ori, dar poate că nu a ajuns la zi cu episoadele. Între timp, Kevin Spacey a fost scos din distribuție, iar Frank Underwood a părăsit scena. Cam așa și cu Adrian Țuțuianu. Probabil așa se și explică frustrarea, gesturile nebunești, tentativele de manipulare cu aparițiile inocente și atitudinea de victimă, puternic promovate în mass-media și printre dâmbovițeni.”

Un anume pasaj din scrisoarea fruntașului social-democrat atrage, însă, atenția: ”Încă de tânăr, de pe la vreo 24 de ani, a prins gustul meseriei de ”trădător”, pe care a practicat-o constant, fără să se abată de la vreun ”principiu”, până în zilele noastre”.  Să fie vreo legătură între enigmatica exprimarea a d-lui Oprea și zvonurile privind o apropierea d-lui Țuțuianu de Cooperativa Ochiu’ și Timpanu’? Greu de spus, poate doar dacă nu cumva conflictul va escalada iar dezvăluirile ulterioare ne vor lămuri și asupra acestui aspect.

Până atunci, AICI PUTEȚI CITI INTEGRAL scrisoarea d-lui Alexandru Oprea, adresată senatorului Adrian Țuțuianu.

Banner

Ultimele stiri din Opinii

Go to Top