fbpx

Platformă de știri și opinii

Incendiu Butimanu

Update. Incendiu puternic la un depozit de materiale periculoase, la Butimanu

in Actualitate by
Banner

Un puternic incendiu a izbucnit în această dimineață (31 august 2019) la un depozit de materiale chimice, amplasat pe raza comunei dâmbovițene Butimanu.

Incendiu Butimanu
Incendiu Butimanu, materiale periculoase.

Hală depozit Butimanu (înainte de incendiu)

Depozitul este situat   pe DN 1A, km 37, la jumătatea drumului dinspre București spre Ploiești și constă în 4 hale industriale având o suprafață totală de 22400 m² și aparține unei societăți comerciale.

Hală – depozit Butimanu (31 august 2019)

Conform IPJ Dâmbovița, este posibil ca în depozitul ce a luat foc să se afle nitroglicerină solidă, o substanță ce în anumite condiții are un potențial puternic exploziv (nitroglicerina este folosită la fabricarea dinamitei). Până la această oră nu se înregistrează victime.

La fața locului pompierii intervin în forță, fiind deplasate 10 autospeciale (ASAS) și peste 39 de pompieri, atât de la ISU Dâmbovița cât și din Buftea. Deasemenea, două ambulanțe SMURD au fost deplasate la fața locului.

Update: Pompierii nu confirmă existența nitroglicerinei solide, între substanțele cuprinse de flăcări, în incendiul de la Butimanu. Este vorba, conform ISU Dâmbovița, de “rășini epoxidice și poliuretanice.

(video intervenție, sursa- ISU Dâmbovița)

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top