fbpx

Platformă de știri și opinii

Drum cumparat

Târgoviște: Primăria cumpără un drum pentru accesul pe stadionul “Eugen Popescu”

in Actualitate/Administrație by
Banner

Administrația locală a hotărât să cumpere un drum. Mai bine zis, o porțiune dintr-un drum. Hotărârea a fost luată în ședința de Consiliu Local Municipal din data de 28 august 2019. Și nu a fost deloc una fără bătăi de cap. Adoptarea deciziei.

Intersecție strada “Nicolae Dobrin” cu strada “Justiției”(Târgoviște)

Asta pentru că proiectul de hotărâre, prin care aleșii locali urmau să își dea acordul cu privire la achiziționarea străzii, a fost aprig contestat de segmentul liberal din CLM Târgoviște. Concret, consilierilor li se cerea acceptul (votul) pentru a se demara procedurile de achiziție a unui teren în suprafață de 2388mp, care momentan este în proprietate privată (strada Nicolae Dobrin – ce pornește din strada Justiției, vezi foto hartă cadastru).

Hartă drum achiziționat de primăria Târgoviște (subliniat albastru)

Motivul demersului îl reprezintă necesitatea asigurării unei căi de acces, pentru autovehicule de gabarit mare (Ambulanță, mașină de pompieri, etc) către stadionul “Eugen Popescu” din Târgoviște, arenă ce se află în reabilitare, în momentul de față.

Motivul disputei “de idei” din Consiliul Local Municipal, a fost neconcordanța unor hărți și temerea liberală ca nu cumva administrația să achiziționeze un drum care deja se află în patrimoniul public al orașului. După aprige dezbateri și consultări de hărți, proiectul de hotărâre a fost adoptat cu majoritatea voturilor celor prezenți (19 voturi pentru).

Conform hotărârii, cei 2388 de mp vor fi achiziționați de administrația publică târgovișteană, contra unei sume ce va fi negociată cu proprietarul. Acesta însă a solicitat un preț de 5 euro/mp și dată fiind valoarea relativ scăzută a prețului solicitat (ținând cont de prețurile zonei) probabil că primăria Târgoviște va plăti aproximativ 12.000 de euro pentru noul drum al orașului. Rămâne de văzut când va fi gata arena târgovișteană (aflată în reabilitare).

Este de precizat și faptul că, anterior achiziției, accesul mașinilor de gabarit mare pe stadionul “Eugen Popescu” era posibil doar prin tranzitarea aleilor din parcul Chindia, aflat în apropiere.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top