fbpx

Platformă de știri și opinii

CFR Călători

Probleme pe traseul feroviar Târgoviște-Pietroșița.CFR renunță, din nou, la rută

in Administrație/Analize/Economie by
Banner

Traseul feroviar Târgoviște- Pietroșița ar putea fi abandonat, din nou, de CFR Călători. Conform unor surse (www.realitateadedambovita.net):

“CFR a anunțat că nu va mai opera pe traseul Târgoviște-Pietroșița începând cu data de 15 decembrie 2019, când va intra în vigoare „Mersul  trenurilor 2019-2020”

CFR Călători
CFR calatori renunta, din nou, la ruta Târgoviște-Pietroșița, din decembrie 2019

Informația apare într-o adresă transmisă, de CFR Călători, Consiliului Județean Dâmbovița. Compania justifică retragerea prin faptul că trenurile au un grad redus de utilizare și provoacă pierderi. CFR Călători circulă în prezent cu 7 trenuri zilnic pe această rută, timpul între cele două stații fiind de aproximativ o oră pentru cei 35 km. (conform mobilitate.eu).

Pe segmentul Fieni-Pietroșița și retur probleme au fost și în trecut. În luna martie 2018, CFR Călători informa că:

 “Urmare a terasamentului instabil pe secția Fieni – Pietroșița din cauza precipitațiilor abundente, trenurile R 9443, R 9446, R 9447, R 9448 care circulă pe ruta Târgoviște – Pietroșița și retur sunt anulate pe distanța Fieni – Pietroșița și retur.”. Circulația a fost reluată abia în luna septembrie 2018.

Deasemenea, între 2013 și 2015, ruta a fost abandonată de CFR Călători, datorită nerentabilității acesteia.

Odată cu decembrie 2019, pe rută urmează să mai opereze doar transportatorul privat Transferoviar Călători (două trenuri pe zi).

Linia ferată Titu-Târgoviște-Pietroșița a fost inaugurată complet în noiembrie 1912, odată ce segmentul Fieni-Pietroșița a fost finalizat. Prima parte a traseului (Titu-Târgoviște) fusese inaugurată însă în anul 1884.

Banner

Ultimele stiri din Administrație

Go to Top