fbpx

Platformă de știri și opinii

Cai schigiu'i de proprietar

Nou caz de schingiuiri de animale, în DB. Poliția reacționează

in Actualitate by
Banner

Un bărbat a fost filmat în timp ce supunea unui “tratament” greu de descris în cuvinte  doi cai, înhămați la o căruță. Animalele erau forțate să tracteze atelajul, aflat într-o pantă, în zona “barajului Zăvoiu” din județul Dâmbovița.

Cai schigiu'i de proprietar
Dosar penal pentru un bărbat ce livește, cu o lopată, doi cai (sursa foto- captură,postare realitateadedambovita.net)

În imaginile, ce au fost făcute publice de o publicație dâmbovițeană (cronica-găeștiului), se vede cum bărbatul lovește cu bestialitate, cu o lopată, două cabaline, ce este evident că nu pot tracta o căruță supraîncărcată. Pe parcursul a două minute (cât durează clipul video) bărbatul a lovit anumalele cu lopate din toate pozițiile (și de jos și din căruță), pentru a le forța să tracteze atelajul. În urma difuzării clipului video, reprezentațiii poliției dâmbovițene au recționat precizând următoarele:

“Având în vedere informațiile apărute în mediul online cu privire la un bărbat care lovește două cabaline cu o lopată,vă informăm:

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au demarat cercetările. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, fapat prevăzută de art.25 lit.e, din Legea nr.205/2004, privind protecția animalelor.”

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top