Platformă de știri și opinii

Școala muntelui e școala vieții in Bucegi

Școala muntelui e școala vieții

in Actualitate by
Banner

Continuă tradiţia „Şcolii Curajului”, care de-a lungul celor 10 ediţii (2009 – 2018) a implicat în activităţile sale un număr de 600 de tineri, proiectul ŞCOALA MUNTELUI E ŞCOALA VIEŢII, finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi realizat în parteneriat cu Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” – C.L. „Naparis”.

Proiectul îşi propune să răspundă nevoii de participare a tinerilor la activităţi recreative și timp liber în domeniul turismului  montan specializat, ca formă de promovare a unui stil de viață sănătos și de reducere a riscului de apariție a excesului de greutate şi a obezităţii în rândul acestora.

Timp de cinci zile, un număr de 50 de tineri, proveniţi din minim 2 judeţe, grupaţi în echipe, vor participa la un program antrenant şi instructiv, în Munţii Bucegi – Zona Padina, fiind cazaţi la Pensiunea Gură de Rai.

Momentan, în şcoli nu există în prezent arii curriculare sau materii care să ofere prea multe informaţii sau posibilitatea de a experimenta  practic aceste domenii, așa că tinerii vor avea posibilitatea să înveţe lucruri noi, atât din teorie, dar mai ales din practică, despre drumeţia montană, orientarea în teren cu busola, alpinism (căţărare pe stâncă sau coborâre în rapel), speologie, montarea unei tabere de corturi, echipamentul montan, sau despre marcajele turistice şi ariile naturale protejate.

Vă aşteptăm alături de noi, în progranul „Natura ne învaţă, primii paşi în viaţă”!

Sursa: Ileana Bocanciu – Coordonator AEFC

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top