fbpx

Platformă de știri și opinii

Captură poliție-Metoda Ofrandei, Titu-2019

Două persoane reținute după ce au înșelat, prin “Metoda ofrandei”, mai mulți dâmbovițeni

in Actualitate by
Banner
Deși de ani buni metoda de înșelăciune denumită generic “Metoda Ofrandei” sau “Pomană pentru regele Cioabă” ieșise din prim-planul infracțiunilor raportate către poliție, se pare că a fost scoasă de la naftalină și se găsesc, din păcate, încă destule persoane suficient de naive, care să cadă în capcana întinsă de infractori.

Polițiștii din cadrul Secției nr.13 Poliție Rurală Titu au identificat și depistat, miercuri, 31 iulie, un bărbat și o femeie care ar fi încercat să înșele două persoane, din Potlogi, prin “Metoda ofrandei”.
În prezent, bănuiții se află la sediul Poliției pentru audieri.
Pe numele lor a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la înșelăciune.
De asemenea, asupra celor doi au fost descoperite bijuterii susceptibile a proveni din comiterea infracțiunilor, bunuri ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. (foto)

Cum funcționează metoda

Pentru prima dată metoda a apărut după decesul regelui Cioabă (anul 2014). În anii care au urmat, 2014-2016, aceasta  s-a plasat în topul infracțiunilor, cărora le-au căzut victime “naivii”.
Foto“regele” Cioabă
Practic : Femei și bărbați, care se pretind a fi rude ale ”regelui” Cioabă, opresc pe stradă victimele, cărora le spun că ar dori să le ofere de pomană pentru sufletul regelui decedat, diverse bijuterii, chipurile din aur. “Pomana” constă, de obicei, în cercei, inele, lanțuri, care, în realitate nu sunt din material prețios, ci dintr-un metal de culoare galbenă, asemănător aurului.
Ulterior, așa-zisele rude ale regelui Cioabă își roagă victimele să-și dea jos propriile bijuterii, pentru a le proba pe cele oferite. După ce victimele acceptă, “rudele” lui Cioabă le împachetează pe cele ale victimelor într-un șervețel, iar la final, profitând de neatenția acestora, hoții rămân cu bijuteriile păgubiților, iar aceștia din urmă, cu cele false. Scenariul poate varia, iar în șervețel, păgubiții pot găsi, după ce pleacă, pietre sau alte obiecte. În anumite situații, hoții pot să roage victimele să deschidă șervețelele acasă.
(sursa informație-viitorulilfovean.ro)
Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top