fbpx

Platformă de știri și opinii

De Ziua Imnului Național

in Actualitate by
Banner

Astăzi, 29 iulie 2019, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, reprezentată de președintele Alexandru Oprea și vicepreședinții Luciana Cristea și Alin Manole, a participat la ceremonia dedicată Zilei Imnului Național, ce a avut loc în Piața Mihai Viteazul din Târgoviște.

În program, au fost incluse și alocuțiuni din partea autorităților, prilej cu care Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a transmis următorul mesaj:

„De-a lungul veacurilor, patriotismul, atașamentul pentru idealurile și simbolurile naționale, sentimentul de identitate națională au făcut parte din sufletul poporului român și i-au fost o bună călăuză morală către viitor.

Astăzi este unul dintre momentele în care trebuie să ne simțim mândri că suntem români, să ne gândim cu recunoștință la sacrificiile pe care le-au făcut înaintașii noștri pentru apărarea țării și a valorilor națiunii române.
Așa cum doinele sunt expresia celor mai profunde trăiri ale românilor, imnul național strânge în versurile sale un mănunchi de istorie și un mesaj mobilizator pentru români, care i-a unit dintotdeauna, în momentele de cumpănă ale existenței lor.

Sunt onorat să mă aflu astăzi, aici, pentru a cinsti și a mă bucura împreună cu dumneavoastră de această mare sărbătoare – Ziua Imnului Naţional, care are în centrul său unul dintre simbolurile fundamentale ale statalităţii, independenţei, suveranităţii şi unităţii naţionale – „Deşteaptă-te, române!”, cântec solemn pe care i-l datorăm lui Andrei Mureșanu.

„Deşteaptă-te, române!” s-a născut în vremuri de restriște pentru națiunea română, el răsunând pentru prima oară pe 29 iulie 1848, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, ca strigăt de libertate al revoluționarilor pașoptiști, iar apoi a însoțit și însuflețit poporul român de-a lungul unei însemnate părți a istoriei sale.

Vă îndemn, stimați dâmbovițeni, să ne bucurăm că suntem români, să cântăm imnul național cu mândrie și să-i învățăm pe copiii noștri versurile acestui minunat cântec, în semn de solidaritate şi respect faţă de ţară!
Vă mulțumesc!”

La eveniment au mai fost prezenți: Ivan Vasile Ivanoff – secretarul județului Dâmbovița, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviștei, Instituției Prefectului Dâmbovița, Primăriei Târgoviște, Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, instituțiilor militare, parlamentari dâmbovițeni.

Sursa: CJD

Distribuie pe
Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top