fbpx

Platformă de știri și opinii

Cod galben futuna

Furtună, grindină și Cod galben în Dâmbovița și în 23 iulie

in Actualitate by
Banner

Meteorologii emit atenționare după atenționare, pentru aproape jumătate de țară, de aproape două zile. Atenționările de tip Cod Galben, ale celor de la ANM, vizează și județul Dâmbovița, astfel că și pentru data de 23 iulie este în vigoare un Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată.

Conform ANM:

Intervalul : 23 iulie, ora 12 – 23 iulie, ora 23
Fenomene : perioade cu instabilitate atmosferică accentuată

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

   COD GALBEN

“În intervalul menționat în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de vest a Moldovei, Carpații Orientali și local în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. “

În Târgoviște, maxima diurnă nu va depăși valoarea de 23 de grade Celsius, pe parcursul zilei de 23 iulie, fiind astfel înregistrată o scădere de aproape 10 grade Celsius față de ziua precedentă. Minimele nocturne vor scădea, la Târgoviște, până la valoarea de 16 grade Celsius, în perioada 23-24 iulie.

Banner
Go to Top