Adrian Țuțuianu, șerifu’ cu vocație de clovn

in Opinii by
Banner

Știți care e coșmarul oricărui clovn? Să nu râdă nimeni la glumele lui! Fix așa i se întâmplă și atotputernicului (cândva) Șerif Ot Micloșani, Adrian Țuțuianu, care de ceva vreme pare a umbla în somn: comportamentul, declarațiile, atitudinea, toate trădează o fractură de realitate pe care numai un somn profund dublat de un coșmar înfiorător o pot justifica!

Pentru Adrian Țuțuianu, vestea proastă e că viziunea înfricoșătoare ce-l chinuie e… reala realitate (sic!), iar accesul în paradisul din care tocmai a fost izgonit se face (deocamdată) doar pe bază de legitimație și arome tari, de trandafiri.

Visându-se iar și iar pe cai mari, combinator politic de top și personalitate marcantă (hahaha!), Adrian Țuțuianu se transformă, pas cu pas, într-un personaj de poveste, cam ca măscăricii de iarmaroc din veacurile trecute sau – ca să cinstim cum se cuvine orientarea pro-atlantică a d-lui în cauză – asemenea clown-ilor de peste ocean.

Confirmând că talentul său real și deloc de neglijat l-ar recomanda mai degrabă pentru un post de garderobier la Teatrul de Comedie,  dl. Țuțuianu joacă perfect un alt act al tragicomediei politice în care se visează (din nou) MIEZUL. 

Momentul potrivit s-a ivit odată cu dezbaterile aprige privind candidaturile la prezidențiale. Dl. Țuțuianu, deși nimeni nu i-a cerut, s-a simțit obligat să se bage în seamă, lansând scenarii pentru care sunt sigur că va fi stârnit invidii în lumea copywriter-ilor autohtoni. Dar care nu au smuls nici măcar un zâmbet celor ”mari”. Cum spuneam, curat coșmar!

Adrian Țuțuianu reușește ceea ce nici măcar Viorica Dăncilă nu poate: să calce apăsat în gropi, de mai multe ori într-o singură zi, pe același subiect. Ah, da! Și nimeni nu râde!

Mai întâi, Adrian Ţuţuianu își dă cu stângu-n dreptul: vicepreședinte Pro România a declarat că partidul ar putea susține candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la președinție… pentru ca la distanță de doar câteva fraze, să adauge: ”După cum decurg lucrurile, probabil că vor fi candidaturi separate!”. Deh, viziune cu bătaie lungă! Dar, cum am mai spus, nu a râs nimeni.

Mai apoi, Oracolul de la Micloșani și-a pus-o și pe doamna-fii-rea (pardon, FIREA!) în cap, avansând o ipoteză la fel de halucinantă ca cea dinainte: Senatorul Pro România a declarat că ar susține candidatura Gabrielei Firea pentru prezidențiale. Asta deși partidul al cărui vicepreședinte este ia în calcul candidatura lui Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației! Ei, de data asta chiar că a călcat în străchini – cum se spune în nordul județului! Gabriela Firea a ieșit public și a declarat că nici nu se pune problema vreunei înțelegeri, pe sub masă, cu Pro România!

Lăsat în offside de d-na Firea, Țuțuianu primește lovitura de grație de la șeful lui (cel pe linie de partid, nu…): Victor Ponta a demontat sec, fără prea multă discuție, toate ”scenariile” visate de dl Țuțuianu. Și, iarăși, tăcere: nimeni nu a râs!

În atare situație, îi recomandăm d-lui Țuțuianu, după cum urmează, de la caz la caz:

  1. să schimbe ce fumează/bea
  2. să renunțe la viziunile fantasmagorice
  3. să se adune
  4. să se reculeagă
  5. să se lase de politică
  6. să se lase de avocatură
  7. să se lase de orice, în general
  8. să asculte o melodie celebră în vremurile tinereții domniei sale: Vasile Şeicaru – Actorul. E drept, pe dealurile de la Malu cu Flori nu se ascultau hiturile Cenaclului Flacăra (nu se bea nici pepsi cola, dar asta e altă poveste), așa că o să rezum în 2 versuri:

” Rolurile mor
Viața e un teatru trist”

Ha-ha-ha… 🙁

 

Banner