fbpx

Platformă de știri și opinii

Toată lumea fericită, după Congresul PSD

in Analize/Politică by
Banner

Fericire maximă în PSD Dâmbovița și nu numai, după comunicarea rezultatelor oficiale de la Congresul PSD. Cel în care a fost aleasă noua structură de conducere a social democraților.

Sursa foto-facebook, PSD Dâmbovița

Trio-ul Viorica Dăncilă (președinte), Orlando Teodorovici (președinte executiv) și Mihai Fifor (secretar general) este, cel puțin aparent, pe placul social-democraților dâmbovițeni. Asta și din perspectiva reacțiilor (destul de puține, totuși) exprimate în spațiul virtual (cel mai de impact segment, în ale comunicării, din perspectiva impactului).

“Felicitări și mult succes noii echipe de conducere! PSD va face în continuare politică pentru oameni, politică bazată pe valorile stângii europene. România adevărată este de stânga!”

Se scrie într-o postare în care, evident, scopul este de exprimare a susținerii pentru noua conducere. Însă, măcar inept, dacă nu mai mult, poate fi considerat mesajul “România adevărată este de stânga”. Cu alte cuvinte, partea de nestânga, din România este neadevărată? Probabil că nici nu merită prea multe. Din păcate pentru social-democrați, nestânga reprezintă, dacă ar fi să contabilizăm rezultatele celui mai recent scrutin (din 26 mai 2019), mai mult de jumătate din alegători (PNL, USR, PMP, poate și alții).

Nu doar social-democrații se bucură însă de rezultatul congresului PSD, în care a fost aleasă noua conducere. PRO România Dâmbovița (stânga, deh) a reacționat cu mesaje ce cu ușurință pot fi incluse în categoria “Încercare de apropiere de PSD”. La o scurtă trecere în revistă am regăsit: “Victor Ponta, fost premier și președinte al PSD apreciază modul de desfășurare a Congresului, dar le cere foștilor colegi să treacă la treabă și să guverneze România”

Elocvent, din perspectiva modului de lucru anunțat de Pro România. Înainte de moțiunea de cenzură, împotriva cabinetului Viorica Dăncilă, voiau la guvernare alături de Opoziție, eventual chiar cu premier Pro România (Mihai Tudose). După moțiune ar cam vrea la guvernare alături de PSD. Măcar sunt consecvenți, vor la guvernare, în rest ce mai contează o vorbă aruncată azi și negată mâine.

Banner

Ultimele stiri din Analize

Go to Top