fbpx

Platformă de știri și opinii

PSD DB: Războiul listelor

in Analize by
Banner

Este iarăși scandal în PSD Dâmbovița. Cu doar câteva ore înainte de Congresul Extraordinar al PSD (29 iunie 2019), social-democrații dâmbovițeni se ceartă (e mai mult decât o ceartă, dar am ales cel mai suportabil eufemism, pentru a descrie atmosfera) pentru listele de psd-iști  dâmbovițeni ce vor vota.

Pentru că “afacerea” ține de bucătăria internă, pe scurt, faptele se prezintă astfel:

Comunicarea neoficială

O parte dintre social democrații dâmbovițeni (cel mai vizibil, prin postările din spațiul virtual al internetului, este primarul din Pucioasa, Constantin Ana) afirmă că:

“Vineri, 21 iunie 2019, la sediul Organizatiei Judetene PSD Dambovita, a fost convocata o sedinta a Comitetului Executiv.

Fara sa mai discutam despre faptul ca acel Comitet Executiv s-a transformat brusc in Conferinta Extraordinara, ceea ce conteaza este faptul ca in acea sedinta s-a aprobat lista delegatilor la Congresul PSD din 29.06.2019! 

Spre surprinderea noastra totala, am constatat astazi ca o buna parte din persoanele nominalizate si aprobate vineri (aprope statutar!) in CEX, nu se mai regasesc pe lista finala a delegatilor! 

Astfel Pucioasa, de la 5 delegati la Congres a ramas cu 2, iar Titu (organizatie prietenoasa familiei Plumb) a primit 9 delegati in loc de 3 in varianta aprobata!!! Iar asta este doar un simplu exemplu! De ce?! Pentru ce?!”, scrie primarul de la Pucioasa. 

Comunicarea oficială

Din partea PSD Dâmbovița a fost remis un comunicat de presă în care este precizat că:

În legătură cu apariția unor informații cu privire la modificări ale listei de delegați la Congresul  Extraordinar al Partidului Social Democrat, din 29 iunie, facem următoarele precizări:

Lista delegaților a fost aprobată de Conferința Extraordinară a PSD  Dâmbovița, la propunerea secretarului general al organizației, Cristian Daniel Stan.

Aparatul tehnic al organizației s-a ocupat de verificarea disponibilității de participare a celor nominalizați. În lucru au fost mai multe ciorne ale listei, aferente fiecărui membru al aparatului tehnic care s-a ocupat de confirmările telefonice.

Lista a suferit modificări ca urmare a faptului că unii dintre delegați nu pot participa. Înlocuirile au fost făcute de aparatul tehnic al organizației, la propunerile delegaților care nu pot participa, după verificarea disponibilității celor nominalizați. Varianta finală a listei de delegați va fi transmisă abia în cursul zilei de astăzi.

Nici o altă persoană din organizație, cu excepția secretarului general al organizației și membrilor aparatului tehnic, nu are atribuții în întocmirea si trasmiterea  listelor de delegați.”, se arată în Comunicatul de presă al PSD Dâmbovița.

În loc de concluzie. Cei 143 de delegați  dâmbovițeni ar trebui să voteze mâine (29.06.2019) noua structură de conducere a PSD, în cadrul unui Congres ce se anunță cu scântei și unde mai toată lumea, organizațiile județene ale social democraților, anunță că fiecare membru prezent la vot va alege conform propriei conștiințe. Păi, și atunci ce importanță are cine participă de la Dâmbovița?

E drept că și cu votul în conformitate cu propria conștiință e greu…câteodată.

Banner

Ultimele stiri din Analize

Go to Top