fbpx

Platformă de știri și opinii

De la caniculă la furtună. Cod Galben pentru DB

in Actualitate by
Banner

Temperaturile caniculare înregistrate și în județul Dâmbovița, vor lăsa locul, extrem de repede, unor noi episoade de furtună, averse torențiale și gridină. Meteorologii au emisă o alertă valabilă la nivelul întregii țări. Pentru județul Dâmbovița este anunțat un nou COD Galben de instabilitate atmosferică accentuată.

Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 20 – 28 iunie, ora 01

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în Dobrogea, local în Muntenia și Banat, precum și în nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și, posibil, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 35….40 l/mp.

În mai bine de jumătate de țară însă a fost instituit COD Portocaliu de furtună.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 13 – 28 iunie, ora 01

Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, cantități de apă însemnate

La începutul intervalului în Moldova și Maramureș, apoi și în Transilvania, Crișana, local în Banat și nord-estul Munteniei, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări puternice, cu rafale, în general, de 80…100 km/h, vor fi vijelii, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Îndeosebi în nord-vestul teritoriului se va semnala grindină de dimensiuni medii și mari, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top