PSD în Zona Crepusculara

in Opinii by
Banner

Partidul Social Democrat se poate lăuda că este cel mai mare partid din România. Judecând după numărul de membri, structuri, sedii, dotări etc, așa și este. Însă, cel puțin în ultimii ani, PSD tinde să intre în Cartea Recordurilor prin tot soiul de ”întâmplări” bizare

Pentru fanii OZN sau pentru UFO-logii  entuziaști, PSD reprezintă o inepuizabilă sursă de inspirație. Dovedind că filmele SF au la bază mai mult decât un sâmbure de adevăr, în PSD poți experimenta călătoriile prin gaura de vierme, ceea ce garantează accesul cvasi-instantaneu în alte epoci și în alte locuri.

Deși în romanele de specialitate suntem încredințați că astfel de experimente se produc în cel mai adânc secret, la PSD Dâmbovița totul de face la vedere: intri într-o zi de iunie, 2019, la ora 17.00 (să spunem) la o ședință de Comitet Executiv Județean și te trezești, câteva ore mai târziu, că ieși de la… Conferința Județeană a PSD!

Asta după ce ai experimentat unanimitatea de tip ceaușist și adorația față de conducătorul iubit! Curat scamatorie, nene! Sau, cum spuneam, extratereștrii!

Ședința Comitetului Executiv al PSD Dâmbovița, convocată de d-n Rovana Plumb imediat după intempestiva demisie (cu strigături!) a președintelui executiv, a arătat nu doar că în PSD Dâmbovița mămăliga nu face plici, ci și faptul că cei ce diriguiesc organizația sunt paraleli cu noțiunile de bază.

Și nu  e vorba de vreo scăpare a unei persoane, ci de poziția OFICIALĂ a PSD Dâmbovița, promovată pe pagina OFICIALĂ  a organizației.

După încheierea ședinței CExJ, pe pagina de facebook PSD Dâmbovița a apărut un anunț banal, la prima vedere:

Conferința extraordinară a PSD Dâmbovița, convocată, astăzi, 21 iunie, a aprobat componența nominală a delegației PSD Dâmbovița pentru Congresul PSD din 29 iunie. PSD Dâmbovița va fi prezentă la Congres cu 143 de delegați.”

Doar că vineri, 21 iunie 2019, a avut loc o ședință a Comitetului Executiv Județean, nu o Conferință Județeană! Diferențele sunt uriașe, orice confuzie întâmplătoare fiind cu totul exclusă. Ceea ce nu ne lasă decât două posibile explicații: fie extratereștri, gaura de vierme etc, fie responsabilii cu comunicarea din PSD nu doar că nu știu ce fac, dar sunt incapabili să sesizeze distincția între două foruri cu totul diferite din structura partidului! Tertium non datur!

Ceea ce se știe cu certitudine este că d-na Plumb pare a fi conștientă de lacunele colegilor de partid, fapt pentru care mai toată campania electorală i-a pus la încercare vorbind despre un organism care NU EXISTĂ în PSD: Biroul Politic Național(acronimul BPN însemnând, de fapt Biroul PERMANENT Național!)

Evident, nimeni nu s-a prins, așa că Mama Rovana, cum este alintată d-na Plumb, pentru grija maternă pe care o manifestă față de mai tinerii PSD-iști din CEx sau BPJ, trebuie să fi fost  foarte tristă.

Deh, orice mamă îi este greu să vadă cum greșește copiii ei! Pour le connaisseurs…

Banner