Astăzi, Comitet executiv exploziv la PSD Dâmbovița

in Analize/Politică by
Banner

În organizația dâmbovițeană a social-democraților tensiunile se acutizează pe zi ce trece. Cu toate că, după excluderea lui Adrian Țuțuianu, PSD Dâmbovița a reușit relativ rapid să se replieze, organizând alegeri în filială, situația s-a înrăutățit după rezultatul prost de la europarlamentare.

Mai mult, încarcerarea lui Liviu Dragnea a vulnerabilizat și poziția solidă pe care Rovana Plumb o avea în conducerea centrală a partidului. Aceasta, se pare, a pierdut nominalizarea pentru funcția de comisar european, o poziție de mare prestigiu, atât pentru doamna Plumb, cât și pentru organizația locală a PSD.

În acest context, o anumită stare de nemulțumire, generată, probabil, de organizarea rapidă a alegerilor în filială și de scorul slab obținut la alegeri, stă să se transforme într-o adevărată revoltă. Mai mulți lideri județeni sunt nemulțumiți de faptul că, până în prezent, nu au fost analizate rezultatele de la europarlamentare. Responsabil de campania electorală a fost Andrei Plumb, fiul  Rovanei Plumb, deși acesta nu are nicio funcție în conducerea județeană a partidului. Plumb jr. este acuzat și de faptul că organizează tot felul de întâlniri în filială, trasând sarcini sau ”alimentând” primarii cu tot felul de scenarii. Aseară Andrei Plumb a cerut sprijinul primarilor din zona Titu, după ce săptămâna trecută s-a întâlnit cu edilii din zonele Răcari, Găești si Valea Dâmboviței. Sursele noastre spun că familia Plumb dorește să elimine din conducere mai mulți vicepreședinți și că va forța intrarea lui Andrei Plumb în Biroul județean. Și președintele Consiliului județean, Alexandru Oprea a intrat în vizorul familiei Plumb.Unul dintre artizanii excluderii lui Țuțuianu din partid, cu o personalitate puternică, Oprea nu este genul de om care răspunde la comenzi. Și asta probabil că deranjează, mai ales că Alexandru Oprea ocupă o funcție de vârf în administrația locală.

Pe de altă parte, mai mulți primari, nemulțumiți de situația din partid, forțează o conferință județeană pentru noi alegeri în filială. Peste 50 de primari si președinți de organizații au strâns deja semnături pentru convocarea conferinței.

O ședință a Comitetului executiv este convocată astăzi, la ora 17. Mai mult ca sigur, nemulțumiții vor avea o poziție. Vă vom tine la curent cu evoluția evenimentelor.

 

Banner