fbpx

Platformă de știri și opinii

Află ce trebuie să îți asigure angajatorul în zilele cu temperaturi extreme!

in Actualitate by
Banner

Urmează o perioadă cu temperaturi caniculare, iar  I.T.M. Dâmbovița anunță angajatorii asupra obligativității asigurării condițiilor optime atât pentru menținerea stării de sănătate a salariaților cât și pentru ameliorarea condițiilor de lucru.

În zilele în care temperaturile depășesc +370 C, angajatorii vor asigura anumite condiții.

O.U.G. nr. 99/2000, privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, prevede:

-asigurarea apei minerale, între 2-4 litri/persoana;

– asigurarea echipamentului individual de protecție adecvat;

-asigurarea de dușuri;

– reducerea intensității și ritmului activitaților fizice;

– alternarea efortului fizic cu cel static;

– alternarea perioadele de lucru cu cele de repaus la locuri umbrite;

– asigurarea ventilației la locurile de munca.

De asemenea, pentru prevenirea unor îmbolnăviri determinate de munca în condiţii de temperaturi extreme se vor lua următoarele măsuri:

– asigurarea de către angajator a examenului medical la angajare şi a controlului medical periodic, urmărind în acest fel, depistarea precoce a contraindicațiilor pentru munca la temperaturi crescute;

– asigurarea primului ajutor şi a transportului la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate;

– trecerea, după posibilităţi, în alte locuri de muncă sau reducerea programului de muncă pentru persoanele cu afecţiuni, care au contraindicații privind muncă la temperaturi caniculare.

În cazul în care angajatorii nu vor asigura aceste condiții, amenzile pornesc  de la 1500 lei și pot ajunge până la 2500 lei.

“Menționăm faptul că, la telefonul de urgență 0747 773 465 se pot face sesizări referitoare la angajatorii care nu aplică aceste măsuri în condiții de temperaturi caniculare.”, a declarat Inspectorul-Șef I.T.M. Dâmbovița, Marius Lixandru.

Sursa: I.T.M. Dâmbovița

 

 

 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top