fbpx

Platformă de știri și opinii

Conferința Internațională „Media și religie: fake news și good news”

in Educație by
Banner

Ieri, 29 mai, Universitatea „Valahia” din Târgoviște a găzduit Conferința „Media și religie: fake news și good news”.

Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare – Centrul de Cercetări în Științe Politice și Comunicare.

Au fost invitați să conferențieze prof. univ. dr. Ștefan Bratosin și prof. dr. Mihaela Tudor de la Universitatea „Paul Valéry” din  Montpellier, Franța, ambii experți în comunicare religioasă.

Prof. univ. dr. Ștefan Bratosin este o personalitate de marcă în domeniul comunicării. Este doctor în Științele informării și comunicării al Universității Charles de Gaulle, Lille 3 (2000), doctor în Teologie al Universității Aix-en-Provence (1998), profesor universitar și conducător de doctorat la Universitatea Paul Valéry, Montpellier.

Prof. dr. Mihaela Tudor și-a început cariera cu studiul comunicării. Este doctor în Sociologie economică, doctor habilitat în Științele comunicării informaționale la Universitatea Jean Jaures, Toulouse și cercetător la Universitatea Paul Valéry, Montpellier.

Tema conferinței a adus în discuție subiecte precum: organizațiile religioase în contextul mediatic, rețelele sociale, organizațiile semi-închise, raporturile între comunitățile religioase/spirituale, good news și fake news – apariția, dezvoltarea și efectele produse.

Moderatorul evenimentului a fost  lect. univ. dr. Pompiliu Alexandru, care a încurajat interacțiunea dintre studenți și invitați.

Discuțiile au escaladat într-o dezbatere vastă asupra religiei și media digitală.

Studenții au dat dovadă de spontaneitate, exprimându-și gândirea liber, în afara tiparelor existente.

Universitatea „Valahia” organizează frecvent astfel de evenimente, oferindu-le studenților ocazia să intre în contact cu universitățile de prestigiu din Europa.

Sursa: Universitatea „Valahia” din Târgoviște

Banner

Ultimele stiri din Educație

Go to Top