La mulţi ani, familie română!

in Actualitate by
Banner

Pe 20 septembrie 1993, Adunarea Generală a ONU a proclamat data de 15 mai drept “Ziua Internațională a Familiei”. Momentul este dedicat rolului pe care această celulă a societății îl are în formarea caracterului şi personalității umane, în întreținerea unor relații viguroase şi sănătoase, bazate pe principiile normalității.

Fără familie am fi dezrădăcinați, pierduți în vastul cotidian. Familia, alcătuită pe bazele moralei creștine, a reprezentat un factor activ de dezvoltare, de consolidare a relațiilor şi colectivităților umane. A ne îndepărta de familie, a uita de această structură în care sunt concepute şi întreținute înțelegerea, comunicarea, fericirea, în care problemele vieții își găsesc sprijin şi rezolvare, înseamnă să ne îndepărtăm de valorile umanității.

Astăzi, sărbătorim şi “Ziua Familiei Române”, prilej cu care să medităm la ceea ce reprezintă pentru noi familia, clipele pe care le dedicăm copiilor, părinților, soților şi soțiilor noastre, tuturor celor dragi, pe care îi avem în preajmă şi alături de care petrecem momente minunate din existența noastră.

La mulți ani, familie română!

 Carmen Holban,

Deputat de Dâmbovița

Banner