fbpx

Platformă de știri și opinii

Jurnal de campanie: Ludovic Orban și “noaptea minții”

in Analize/Politică by
Banner

Pentru că nu a reușit pe deplin, probabil că din motiv de Rareș Bogdan, să își exprime ideile la momentul lansării candidaților PNL pentru alegerile europarlamentare de la Târgoviște, din debutul lunii aprilie, șeful PNL, Ludovic Orban a mai făcut o tură prin Dâmbovița.

În 15 mai 2019, “Sică Mandolină”, cum îl “alintă” adversarii politici rău intenționați, evident, a fost plimbat de liberali pe la Moreni și Târgoviște și apoi adus în fața presei, pentru o scurtă declarație de intenții. Acum, că liberalii l-au plimbat pe Ludovic Orban pe post de talisman norocos sau pe post de sperietoare pentru adversari, nu este cert.

Cert este că au promovat neinspirat momentul, eufemistic vorbind, iar pentru cine are îndoieli cred că următoare fotografie este cât se poate de concludentă. Cu specificarea că ea tronează la loc de cinste, într-o postare în care vizita lui Orban din Dâmbovița este anunțată de liberali (pentru conformitate facebook PNL Dâmbovița, doar sublinierea, cu roșu, din imagine, ne aparține). Fără alte comentarii.

Pentru că tot vorbeam de conferința de presă,  cred că este mai  mult decât relevant pentru ce Ludovic Orban nu este cap de listă la alegerile europarlamentare ale PNL-ului. Ce spune Orban are mai degrabă legătură cu altceva decât cu campania electorală, oricât de multă dreptate ar avea, la nivel fundamental. Așa după cum spune și Orban, pe alocuri cel puțin, este de noaptea minții. Deci:

Despre Dragnea

“Dragnea vorbește… păi cum, când tu ai Poliţia, ai Doi şi-un sfertul, ai Jandarmeria, toate forţele de ordine în jurul tău, când oriunde te duci ai cordoane de jandarmi cu garduri, ai sute de jandarmi şi de poliţişti în jurul tău de frica oamenilor (…), tu să spui că eşti ţinta unui asasinat?! E noaptea minţii! Şi-au pierdut complet minţile!”

Despre Firea

“Firea se plânge şi arată sârmă. Dar ce vrea să insinueze cu chestia asta? Păi Firea ar trebui să ne arate pasajul de la Ciurel, de ce nu e gata, pasajul de peste Splaiul Independenţei de pe Bulevardul Grigorescu, de ce nu e gata, prima pistă de biciclete, că nu a făcut niciun metru de piste, Firea nu are ce să ne arate. Şi ne arată sârma pe care a înghiţit-o?! Da’ ce îmi pasă mie, dom’le, ce a înghiţit ea la viaţa ei?! Doina Pană se plânge că e otrăvită cu mercur. Mai vă aduceţi aminte ce zicea Ceauşescu cu agenturili, cu conspiraţia mondială iudeo-masonică care pune la cale debarcarea şi uciderea lui Dragnea? Sunt complet nebuni”

Despre Referendum

“Infractorii din jurul lui Dragnea sunt speriaţi de referendumul iniţiat de preşedinte, ca dracul de tămâie. Şi încearcă prin toate mijloacele posibile să îi împiedice pe români să vină la vot şi să voteze ‘da’ la acest referendum (…).

Acest referendum este vital pentru o evoluţie sănătoasă a societăţii româneşti, pentru că dă posibilitatea românilor să interzică, prin votul lor masiv la referendum, amnistia şi graţierea. Şi prin acest vot ‘da’ la referendum, de interzicere a amnistiei şi graţierii, să le trasmită mesajul către toţi cei implicaţi în viaţa publică sau care vor să se implice în viaţa publică că dacă fură vor fi pedepsiţi”

Despre alegerile europarlamentare? Mai deloc. Că, vorba aia, românul merge la vot ca să trimită PNL-ul la Guvernare și să îl schimbe pe Dragnea, nu pentru Parlamentul European. Până la urmă are dreptate și Orban, Ludovic Orban. Este o “noapte a minții” pe undeva. Nu sunt însă convins că a identificat cu acuratețe locul.

Banner

Ultimele stiri din Analize

Go to Top