fbpx

Platformă de știri și opinii

Inaugurarea Memorialului “Nicolae Grigorescu”, la Potlogi

in Cultură by
Banner

Astăzi, 15 mai, în comuna Potlogi, satul Pitaru, a avut loc inaugurarea Memorialului „Nicolae Grigorescu”.

La invitația primarului comunei Potlogi, Nicolae Catrina, la inaugurare au participat: ministrul energiei Anton Anton, parlamentari dâmbovițeni, academicianul Eugen Simion, profesorul de etnologie și folclor Silviu Angelescu, interpretul de muzică populară Grigore Leșe, muzeograful Alina Apostol, din cadrul Muzeului Memorial „Nicolae Grigorescu” din Câmpina, profesorul universitar Gheorghe Bârlea, reprezentanți ai Ministerului Culturii și primari dâmbovițeni.

Edificiul inaugurat astăzi a fost început în anul Centenar, într-o locație despre care se presupune că a aparținut familiei Grigorescu și a avut ca model una dintre picturile artistului plastic, care înfățișa casa în care acesta a locuit la Câmpina.

La eveniment au participat și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, și vicepreședinții Luciana Cristea și Alin Manole.

”Domnule primar, dați-mi voie să vă felicit pentru inițiativă, pe dumneavoastră, consiliul local, consilierii și pe toți cei care v-ați implicat în materializarea acestei idei, al cărei drum îl cunosc, încă de la început.

Cred că este o dovadă de responsabilitate, o dovadă de recunoaștere a valorilor pe care acest popor le-a dat; eu cred că noi, dâmbovițenii, trebuie să fim mândri de faptul că județul Dâmbovița, localitatea Pitaru, aflată în comuna Potlogi a dat nu doar României, ci și Europei și culturii universale un artist de talia lui Nicolae Grigorescu.

Faptul că v-ați gândit să facem o casă memorială aici este un lucru benefic și o dovadă a faptului că actul cultural este la el acasă nu doar în localitățile urbane, ci trebuie valorizat și în mediul rural. Este încă un obiectiv pe care îl putem pune pe harta turistică a județului Dâmbovița.”, a transmis Alexandru Oprea.

Sursa: Consiliul Județean Dâmbovița

Banner

Ultimele stiri din Cultură

Go to Top