fbpx

Platformă de știri și opinii

Jurnal de campanie: România cui? / A lui…

in Analize by
Banner

Tac ce tac, politicienii, dar și când se apucă să vorbească zici că vor să recupereze nu numai presupuse pauze, din trecutul apropiat, ci și eventuale sincope vocale aparținând viitorului imediat. Bine, vorbim de unii politicieni, pentru că la unii tăcutul nu face parte deloc din fișa postului.

Și cum în politica mioritică a vorbi este similar cu înjurătura la adresa adversarilor, chiar dacă vorbim de varianta „soft” – cea pe care o suportă și hârtia – se poate spune că nu e de mirare că în această categorie se înscrie și recenta ieșire la rampă a senatorului Adrian Țuțuianu, a cărui parțială luare de poziție o puteți citi și aici.

 

A.Țuțuianu și L.Dragnea (2016)

A.Țuțuianu și Rovana Plumb, nu cu mult timp în urmă (sursa foto: newsteam.ro)

Adrian Țuțuianu, după o pauză mai lungă, e drept, a vorbit din nou despre politica dâmbovițeană. Adică despre Liviu Dragnea și Rovana Plumb. Se cuvine a fi amintite câteva dintre considerațiile făcute de acesta în urmă cu nu mai mult de jumătate de an, mai cu seamă că vorbește despre cei cu care împărțea și bune și rele, adică propria „familie” politică (PSD ). Adică cei care sunt buni, eventual cei mai buni, apriori. Era odată. Acum?

„Liviu Dragnea are probleme cu teroriștii, cu statul paralel, cu străinii care vor să ne ia tot. Un discurs anti-european, de un populism grețos, care nu are ce căuta în agenda publică.

Rovana Plumb – „Psd – noi suntem România!”, spune Rovana Plumb. Logica este aceiași ca la Iohannis. Logica Rovanei Plumb, ea și restul. România, țara lui Liviu Dragnea.

Este o frază tip manea politică. O rușine. Nu l-am auzit niciodată pe Ceaușescu să spună așa ceva, că e țara lui. O spune Rovana Plumb, e țara ei și a lui Liviu Dragnea. Este o rușine pentru România că principalul partid politic își propune să aibă un asemenea comisar european.

Noi (n.m Pro România) am devenit inamicul public nr. 1 al PSD. Nu te bați cu unii care nu contează. Le vom face o surpriză frumoasă. Unii dintre instituțiile publice și-au făcut o țintă din mine, personal. Dacă Pro România face 8-10% iar PSD ia sub 30%, chiar 29%, la alegerile europarlamentare, Dragnea va fi debarcat de la conducerea Camerei Deputaților. Suntem, la Pro România, în discuții cu mulți parlamentari de la PSD, care așteaptă rezultatul alegerilor ca să treacă la Pro România. Știți cum e, așteaptă să vadă cine așează scaunele în jurul mesei”.

Asta spune Adrian Țuțuianu. Că în România mesenii politici așteaptă să vadă cine e numit „șef de sală”, ca să poată face comanda,  nu ar fi o noutate.

Despre România? Țara cui? Vorbim după alegeri.

Distribuie pe
Banner

Ultimele stiri din Analize

Go to Top