fbpx

Platformă de știri și opinii

Jurnal de campanie: A.Țuțuianu și „poliția politică”

in Analize/Politică by
Banner

Senatorul de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a ieșit din nou la rampă în spațiul public, după o perioadă în care, după cum chiar el declară, s-a mulțumit să facă campanie electorală din poartă în poartă și nu în fața presei.

Că tot vorbim de presă, înainte de a analiza ce a spus liderul Pro România Dâmbovița, am să încep cu sfârșitul (dintr-o conferință de presă ce a avut loc astăzi, 13 mai 2019). Recte Adrian Țuțuianu, „Sper că v-am oferit informații prețioase. Sunt convins că nu o să scrieți unii dintre voi nimic”. Acum, că senatorul este convins că cei pe care i-a invitat la conferința de presă amintită nu vor scrie nimic pentru că nu merită a fi amintit nimic, ori pentru că realizează el însuși niște lucruri inutile, invitând la o conferință de presă oameni despre care știe că oricum nu îi  vor mediatiza mesajul, indiferent de ce spune, nu avem de unde să știm. Cert este că declarația a fost făcută. Mai departe fiecare înțelege ce vrea.

Revenind la declarații, câteva chiar merită a fi amintite pentru că sunt cu adevărat grave. Cel puțin declarațiile. Pe scurt, Adrian Țuțuianu acuză poliția Dâmbovița de „poliție politică”. „Pe lung” povestea este așa.

Fotoconf. presă 13 mai 2019

„Unde ajungem (n.r. Pro România Dâmbovița), mai ales unde ajung eu, poliția județeană are obligația să raporteze imediat. Imediat apar 2-3 mașini de poliție care ne însoțesc peste tot. Ne și filmează, ceea ce este ilegal.(…) Sunt oameni din Poliție care fac presiuni asupra unor aleși locali, primari, consilieri,consilieri județeni, care au anumite plângeri sau cauze înregistrate pe rolul instituțiilor. Este inacceptabil. În al treilea rând, am constatat o participare nejustificată a poliției județene (n.r. IPJ Dâmbovița) la evenimente politice ale PSD. (…) La conferința județeană de alegeri a PSD au fost peste 250 de polițiști în civil, pe platoul din fața Casei Sindicatelor, iar la Nucet (n.r. sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, unde a participat premierul Viorica Dăncilă) erau peste 200 de polițiști în civil printre oameni. Este inacceptabil așa ceva.(…) Dacă lucrurile acestea vor continua nu am să ezit să o sesizez pe doamna Carmen Dan. O sesizez ca să rămână sesizarea.Voi sesiza și conducerea IPJ Dâmbovița. Nu cred că un reprezentant al poliției poate desfășura activități de poliție politică, doar pentru a fi numit sau renumit într-o funcție de conducere. Este un avertisment public pe care îl dau în calitate de senator al României.”

Declarație Adrian Țuțuianu, conf.presă pro România DB-13.05.2019

Cum până la aceast oră, IPJ Dâmbovița nu a formulat nicio luare de poziție oficială, legat de afirmațiile senatorului (n.m. autorul articolului a formulat o cerere oficială în acest sens), ar trebui să ne limităm în analiză la afirmațiile, deocamdată neprobate și necombătute,  senatorului dâmbovițean. Pe de altă parte, nu ar trebui uitat momentul în care, tot în calitate de senator al României, Adrian Țuțuianu, prin august 2018, voia să cheme la ordine șeful poliției județene Dâmbovița. (amănunte aici). Atunci era legal? Foarte adevărat este că la momentul respectiv senatorul Adrian Țuțuianu era membru PSD, partid aflat la guvernare. Pe când acum, mai 2019, senatorul este doar lider al Pro România Dâmbovița, formațiune politică cu aspirații mari (8-10% la alegerile europarlamentare). C-așa-i în „tenis” .

P.S.

IPJ Dâmbovița a răspuns prompt solicitării, amintite în articol, și a comunicat că :

„Până în prezent nu am primit nicio sesizare de la persoana la care faceți referire. În situația în care vom fi sesizați, vom dispune de îndată măsuri de verificare a aspectelor semnalate„.

Fără alte comentarii.

Banner

Ultimele stiri din Analize

Go to Top