Răzvad: investiții pentru copiii săraci și în infrastructură

in Actualitate/Administrație by
Banner

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a participat, vineri, 10 mai 2019, în comuna Răzvad, la inaugurarea obiectivului „Amenajare incintă, dotare și împrejmuire centru educativ pentru copii săraci Răzvad, județul Dâmbovița”.

La invitația primarului comunei Răzvad, Emanuel Spătaru, la eveniment au mai participat parlamentarii dâmbovițeni Rovana Plumb, Claudia Gilia, Carmen Holban și Corneliu Ștefan, consilieri județeni – Luiza Greaca și Claudiu Cezar Popescu și alți reprezentanți ai autorităților locale din această comună.

Beneficiarii proiectului sunt copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 16 ani, care provin din familii cu domiciliul în comuna Răzvad, aflate în situații de risc social. Prin crearea acestui centru se urmărește prevenirea abandonului școlar și instituționalizarea copiilor, prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activități de îngrijire, educație, recreere, socializare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, orientare școlară și profesională.

Sursa de finanțare pentru acest proiect este Măsura M8/6B „Servicii sociale pentru comunitățile rurale marginalizate/cu risc de sărăcie/excluziune socială”, prin GAL Arcul Târgoviștei, valoarea totală a investiției fiind de 276.769,40 lei, din care 220.361,82 lei – sumă eligibilă.

Tot vineri, la Primăria Răzvad, s-au semnat și contractele pentru două proiecte de infrastructură.         Primul proiect – „Modernizare drumuri comunale și străzi în comuna Răzvad, județul Dâmbovița”, finanțat prin AFIR, Măsura 7.2, are o valoare totală de 4.002.340,26 lei și vizează 8,721 km de drum, durata de execuție fiind de 14 luni.

Cel de-al doilea, finanțat prin PNDL II, este proiectul „Extinderea sistemului de canalizare în satele Valea Voievozilor și Răzvad, comuna Răzvad, județul Dâmbovița” pe o lungime de 20,445 km; valoarea totală a proiectului este de 12.739.476,99 lei, durata de execuție fiind de 16 luni.

Anterior, s-a semnat și un proiect ce are ca obiectiv reabilitarea, modernizarea și dotarea Școlii Valea Voievozilor. Finanțat prin PNDL II, lucrările acestui proiect sunt în valoare de 1.615.145,91 lei, cu o durată de execuție de 12 luni.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmboviț

Banner