fbpx

Platformă de știri și opinii

Principele Nicolae I în Dâmbovița. “10 mai” – Aniversare anticipată

in Actualitate/Administrație by
Banner

“10 mai” a venit ceva mai devreme în Dâmbovița, în 2019. Chiar dacă pare un nonsens așa s-ar “traduce” aniversarea zilei cu întreită semnificație, ce a avut loc la Târgoviște, în data de 8 mai 2019.

Mișcarea pentru Regat și Coroană a celebrat la Târgoviște, cetatea de scaun a Țării Românești, Independența și Coroana României. Așa a fost anunțul prin care au fost înștiințați doritorii de a participa la evenimente, că la Târgoviște se celebrează Ziua de 10 Mai, sărbătoare națională, cu întreita sa semnificație – 153 de ani de Dinastie Regală, 142 de ani de Independență, 138 de ani de la proclamarea Regatului Român, în data de 8 mai.

Invitatul special al celor de la „Mișcarea pentru Regat și Coroană”, monarhiști ce au în rândurile lor și mulți foști sau actuali membri ai PNL , a fost Principele Nicolae I al României.

Programul, din cadrul evenimentului, a cuprins, pe parcursul zilei de miercuri, 8 mai, vizite la Curtea Domnească, Mânăstirea Dealu și Teatrul Tony Bulandra. „

„Întregul eveniment se desfășoară în prezența Principelui Nicolae al României. La Mănăstirea Dealu va fi oficiată o pomenire a Regelui Mihai, fost elev al Liceului Militar ”Nicolae Filipescu”, din acest lăcaș. La ora 18, la Teatrul Tony Bulandra va avea loc un simpozion intitulat ”Sfânta zi de 10 Mai”. În foaierul teatrului, invitații vor putea vedea expoziția document ”Județul Dâmbovița între 1866-1947”. Pe scena teatrului ”Tony Bulandra” vor urca, sărbătorind Coroana Română, Corul bărbătesc ”Valachia Christiana” dirijat de prof. dr. Mihail Vlădăreanu, Cvartetul ”Carmina Burana”, prof. dr. Nicolae Constantinescu, prof. dr. Marian Curculescu, Marilena Rotaru, Teodor Bâte, Ciprian Preduț. Videoproiecțiile vor adăuga prețioase documente din istoria Coroanei Române.
Evenimentul are binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei”
se precizează în comunicatul de presă.

Pentru că tot aminteam de prezența liberală, în rândurile însoțitorilor Principelui Nicolae, ar trebui amintit că popasurile acestuia, în ceea ce privește întâlnirile să le spunem administrative, s-au efectuat în fief-urile social democrate. Concret, s-a întâlnit cu primarii social-democrați de la Aninoasa (Constantin Maricescu) și Târgoviște (Cristian Stan). Ar fi fost și greu să găsească, prin Dâmbovița, edili șefi de o altă coloratură politică.

Sursa foto articolfacebook, Marilena Rotaru

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top