VeVe Dăncilă a încurcat borcanele. Din nou!

in Opinii/Politică by
Banner

Aflată la Nucet, la sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, doamna Viorica Vasilica Dăncilă, prim-ministru al României, și-a apărat cu real succes titlul de ”Gafeurul anului” în politica românească.

Pentru că pur și simplu nu se poate opri să se facă de râs – sau pentru că nu are consilieri – doamna Viorica Vasilica (VeVe, pentru cunoscători!) este, de departe, politicianul care stârnește cele mai multe hohote de râs prin prestația publica. Asta când nu ne duce în prag de război ori nu mută ambasadele României prin lume ca pe borcanele cu murături în cămara proprietate personală!

Doamna Viorica Vasilica (VeVe), probabil din dorința de a împușca doi iepuri cu o singură… gafă (epatăm cu cunoștințele (sic!) noastre și ne gudurăm pe lângă nesuferita asta de presă) a dovedit că, pentru mulți ani de acum încolo, titlul de Gâgă este adjudecat fără drept de apel. Cu sau fără fustă.

”Nu în ultimul rând, de ziua internațională a presei…”, s-a trezit cucoana rostind, cu seninătatea pe care doar ignoranța deplină o poate naște.

E drept, ceva-ceva știa ‘mneaei, prim-ministreasa, doar că a încurcat pătlăgelele cu gogoșarii!

Pe 3 aprilie, ziua în care doamna Viorica Vasilica călca apăsat și fără grație în străchini, se sărbătorește ZIUA MONDIALĂ A LIBERTĂȚII PRESEI, nu ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PRESEI, cum crede doamna VeVe.

Data de 3 mai a fost declarată ZIUA MONDIALĂ A LIBERTĂŢII PRESEI la 23 decembrie 1993 de către Adunarea Generală a ONU, ca urmare a unei propuneri formulate în cadrul Conferinței Generale UNESCO din 1991.

Anul acesta, Ziua Mondială a Libertății Presei este dedicată temei ”Media pentru democrație: jurnalism și alegeri în vremurile dezinformării”, o temă extrem de sensibilă chiar și pentru societatea românească, unde apropierea unor scrutine importante a exacerbat bătălia surdă a manipulării și dezinformării prin media.

Pe de altă parte, Începând din anul 1991, la inițiativa organizației “Reporters Sans Frontières” (Reporteri Fără Frontiere), pe 20 aprilie este marcată ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PRESEI LIBERE.

Jurnaliștii de la RSF au vrut astfel să omagieze una dintre cele mai periculoase profesii, dar și pe cei care o practică asumându-și riscuri de neimaginat pentru alți oameni. Jurnalismul, în toate formele sale, rămâne o profesie amenințată în permanență în diverse colțuri ale lumii, dovadă stând victimele care se înregistrează an de an.

Așadar, două chestiuni distincte, pe care nu ai cum să le amesteci sau să le confunzi. Doar dacă nu cumva te cheamă VeVe și ești excrescența lui Daddy în creștetul Guvernului…

Sursa video: PSD Dâmbovița

Banner