fbpx

Platformă de știri și opinii

RARISIM: Țuțuianu pe aceeași linie cu PSD!

in Opinii/Politică by
Banner

De la izgonirea din PSD și despuierea de funcțiile și onorurile cu care degrabă se obișnuise, senatorul Adrian Țuțuianu a criticat permanent partidul al cărui membru marcant fusese, ca și pe cei aflați la conducere. Critici tăioase, fără milă aruncate asupra celor pe care îi consideră vinovați de decăderea sa – dar pe care îi acuză de toate relele imaginabile.

Adrian Țuțuianu, în armonie cu PSD

Spre surpriza generală, Adrian Țuțuianu se regăsește în deplină armonie cu poziția social-democraților în criticarea  referendumului dorit cu atâta ardoare de președintele Iohannis. Obișnuiți cu nodul din papura pesedistă, observat cu atâta acuitate de fostul șerif, nu puteam anticipa că sunt, iată, și puncte de congruență între Țuțuianu și partidul condus de vrăjmașul de moarte al acestuia, Liviu Dragnea.

Cu toate acestea, Adrian Țuțuianu declara deunăzi că ”…referendumul este un gest politic al președintelui Iohannis, care urmărește (…) să fie prezent în campania electorală alături de Partidul Național Liberal”. Cum s-ar spune, un președinte jucător. Mut și puțin cam… încet în procesele cognitive. Dar cine stă să mai contabilizeze astfel de banalități, când avem de combătut fiara roșie și pe Ucigă-l Votul, Dragnea?

Referendum sau risipă cu… repetiție!

Senatorul Adrian Țuțuianu, vorbind despre referendumul care va avea loc odată cu alegerile europarlamentare, a amintind de experiența nefericită din ultimii 10 ani, în care nu mai puțin de trei astfel de consultări populare s-au dovedit a fi doar exerciții de imagine și o enormă risipă de energie, bani și timp. Fără niciun efect juridic sau legislativ. Iar referendumul din 26 mai nu va fi deloc ieftin: vreo 60 de milioane de euro. Și ca să fie risipa maximă, semnalează Țuțuianu, referendumul, indiferent de prezență și rezultat, va fi absolut inutil, fiind pur consultativ.

”În 2009, am avut referendum pentru trecerea la Parlament unicameral. În 2012, referendum pentru demiterea lui Traian Băsescu. În 2018, referendum pentru familie… Ce putem constata?! Toate cele trei referendumuri au însemnat doar o cheltuială financiară importantă, fără nici un fel de rezultat practic. Părerea mea este că și acest referendum va fi doar prilej de cheltuială importantă de la bugetul statului, probabil undeva la 60-65 de milioane de euro, bani foarte mulți, am putea să introducem apă și canal în câteva localități din România cu cât ne costă un referendum. Rezultatele acestui referendum nu s-ar materializa în nimic, este un referendum consultativ”.

Deturnarea atenției electoratului de la alegerile europarlamentare (un scrutin cu miză mult nai mare decât par a înțelege unii politicieni, n.n), deplasarea centrului de greutate al dezbaterilor publice spre referendum, ar putea greva și scrutinul european, conducând la o prezență extrem de scăzută la vot. Ceea ce, desigur, ar nemulțumi pe (aproape) toată lumea și ne-ar pune într-o lumină (și mai) proastă în fața partenerilor europeni.

Pro România: pro sau contra referendum?

Cum se va poziționa Pro România față de referendumul președintelui? Deocamdată, este aproape sigur că liderii partidului nu vor susține boicotarea plebiscitului, însă o participare la acesta va fi condiționată de formularea coerentă a întrebării și de importanța temei abordate.

”În ce privește Pro România, nu va boicota referendumul și în al doilea rând, în funcție de întrebare, ne vom pronunța ulterior, vă spun de acum că o întrebare de genul «penali în funcțiile publice» este o întrebare care nu duce nicăieri și nu poate primi, de exemplu, votul meu. O întrebare de genul «Sunteți de acord ca persoane condamnate definitiv penal să nu ocupe o perioadă o funcție publică?» este o întrebare care poate fi acceptată și cred că este normală și ține de limpezirea vieții politice din România”, a declarat senatorul Adrian Țuțuianu.

Sursa: dambovita24.ro

Banner

Ultimele stiri din Opinii

Go to Top