fbpx

Platformă de știri și opinii

Programul slujbelor de Paști oficiate de ÎPS Nifon

in Religie by
Banner

A început Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare, iar credincioșii sunt așteptați în fiecare seară la slujbele pascale numite Denii.

Începând cu Joia Mare, la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, slujbele vor fi oficiate de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon.

Astfel, joi, de la ora 17:30, va începe Denia celor  12 Evanghelii, iar de la ora 20:30, Înaltpreasfinția Sa va binecuvânta deschiderea manifestării “Calea luminii” și va rosti un cuvânt de învățătură.

De asemenea, vineri, de la ora 19:00, credincioșii vor participa la Denia Prohodului Domnului, slujbă a punerii în mormânt a Domnului sau prohodirea, care se cântă în biserici în Vinerea Mare.

Tot la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, ÎPS Nifon va oficia sâmbătă, 27 aprilie, începând cu ora 23:45, slujba Învierii Domnului și Sfânta Liturghie, urmând ca duminică, de la ora 12:00, să aibă loc Slujba a Doua a Învierii.

După sărbătorile de Paști, vineri, 3 mai, de la ora 8:00, de Izvorul Tămăduirii, ÎPS Nifon va oficia și slujba prilejuită de  hramul Mănăstirii Pătroaia.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, va avea loc sfințirea apei sau Aghiasma mică.

Sursa: Arhiepiscopia Târgoviștei

Banner

Ultimele stiri din Religie

Go to Top