fbpx

Platformă de știri și opinii

Ambasadorul Chinei a vizitat Universitatea „Valahia”

in Actualitate by
Banner

Universitatea „Valahia” din Târgoviște a avut onoarea de a primi ieri, 17 aprilie 2019, vizita Excelenței Sale, doamna Jiang Yu, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.

Doamna ambasador a fost întâmpinată de rectorul universității, conf. univ. dr. Călin Dinu Oros, alături de prorectorii universității, cadre didactice și studenți.
În cadrul întâlnirii au avut loc conversații referitoare la viitoare colaborări între Universitatea „Valahia” și universități din China.

Rectorul universității a declarat că este onorat de prezența Excelenței Sale în prima vizită la universitatea târgovișteană. De asemenea, a ținut să-i mulțumească domnului Gheorghe Popescu, fost director al Crucii Roșii Dâmbovița, pentru implicarea în organizarea acestui eveniment și pentru includerea universității în programul vizitei oficiale. Călin Oros a precizat că Universitatea „Valahia” este o universitate comprehensivă, o universitate interesată de internaționalizare, care își promovează programele de studii în limbi străine, gata oricând să stabilească colaborări cu universități din China.

Discuțiile au fost urmate de prezentarea procesului educațional și de formare a sudenților, de către prorectorul pentru învățământ și asigurarea calității, conf. univ. dr. Laura Gorghiu.

Prorectorul pentru cercetare și creație universitară, prof. univ. dr. Gabriela Teodorescu, a vorbit despre activitatea din domeniul cercetării și inovării, dar și despre faptul că universitatea dispune de un institut de cercetare ultramodern, cu specialiști calificați. Totodată, doamna Teodorescu a înfățișat aspecte ale vizitei sale la Universitatea Tehnologică din Tianjin, vizită desfășurată în cadrul Formului țărilor est-europene. În urma acestei deplasări a fost semnat și un acord de colaborare în vederea desfășurării de activități comune în domeniul cercetării, educației și cultural.

Acțiunile nu s-au oprit aici, ci au continuat cu propunerea unui proiect Erasmus, în urma căruia Universitatea „Valahia” speră să primească 10 profesori și studenți de la Universitatea Tehnologică din Tianjin începând cu anul universitar 2019-2020.

De asemenea, în luna mai a acestui an, universitatea târgovișteană așteaptă vizita unei delegații de la Universitatea din Tianjin, ce are drept scop dezvoltarea de proiecte de cercetare bilaterale. La această acțiune a primit invitație să participe și Excelența Sa, doamna Jiang Yu.

Tot în cadrul reuniunii, domnul conf. univ. dr. Valentin Radu, cadru didactic al Facultății de Științe Economice, a vorbit despre experiența sa în urma unei mobilități de cercetare în China, la Universitatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor din Hebei. Participarea sa a dus la o bună colaborare cu profesorii chinezi și la încheierea unui protocol Erasmus.

În consecință, Universitatea „Valahia” așteaptă ca cel puțin 3 profesori și 3 studenți să vină în prima mobilitate incoming. Deopotrivă, a fost inițiat programul „Valahia University for China” de atragere a studenților străini. Au fost realizate materiale promoționale în limba chineză și au fost diseminate în rândul candidaților din China.

Excelența Sa, doamna Jiag Yu a exprimat disponibilitatea Chinei de a extinde cooperarea cu Universitatea „Valahia”, a insistat pe necesitatea acordării unei burse de studiu în China unui student târgoviștean, în dorința de a deschide noi punți de colaborare între cele două țări.

Sursa: UVT

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top