fbpx

Platformă de știri și opinii

Muncitorii de la Electroaparataj, în GREVĂ!

in Actualitate/Social by
Banner

Salariații SC Electroaparataj S.A. Târgoviște vor declanșa greva de avertisment! Protestul se va desfășura marți, 23 aprilie  2019, între orele 9:00 și 11:00. Dacă revendicările nu vor fi acceptate, urmează greva generală pe perioadă nelimitată, începând cu 30 aprilie 2019.

Principalele revendicări ale salariaților sunt: creșterea  salariului minim pentru muncitorul calificat cu 20% peste salariul minim la nivel național, introducerea unei grile de salarizare cu 6 trepte și implementarea unui Regulament de promovare, acordarea alimentației de protecție, sub formă de carne de pui, pentru lucrătorii din hala de producție, acordarea unui spor de 15% pentru lucrătorii care lucrează în condiții grele de munca, acordarea sporului de vechime în muncă de 5-25%, folosirea fondului social pentru decontarea abonamentelor pentru mijloacele de transport în comun sau subvenționarea biletelor de odihnă și tratament cu 1400 lei/salariat/an, plăți compensatorii în caz de disponibilizare, primă Paște/Crăciun în cuantum de 650 lei, primă de vacanță de 1200 lei, tichete de masă de 15 lei/zi.

Potrivit legii, pe perioada grevei, angajatorul nu are voie să înlocuiască persoanele aflate în grevă cu alți lucrători iar persoanele aflate în grevă nu au voie să împiedice activitatea celor care nu fac grevă, dacă acestea vor exista.

În lipsa dialogului social și a împărțirii echitabile a resurselor financiare ale companiei, singura șansă de a trai mai bine pentru salariații din Romania este ori să plece din țară, ori să lupte pentru drepturile lor și o viață mai bună. Salariații din Electroaparataj SA au ales să lupte pentru drepturile lor!

Patronatul SC Electroaparataj SA a refuzat constant să aibă un dialog real cu Sindicatul Valahia (pentru finalizarea procedurii de obținere a reprezentativității sindicale, Sindicatul Valahia a trebuit să se adreseze instanței de judecată și numai în urma executării silite și aplicării de penalități a obținut o banală adeverință cu numărul de salariați).

Sindicatul Valahia a aprobat folosirea Fondului de greva pentru susținerea financiară a salariaților greviști de la Electroaparataj SA, membri ai Sindicatului Valahia.

Federația Națională a Sindicatelor din Industrie, la care este afiliat Sindicatul Valahia, a aprobat folosirea fondului de greva constituit la nivelul Federației, pentru susținerea greviștilor, în cazul în care greva va depăși 60 de zile.

Salariații SC Electroaparataj Târgoviște SA speră într-un viitor mai bun pentru ei și familiile lor și acesta este singurul mod în care pot afla dacă munca lor este importantă pentru companie.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Președinte Sindicatul Valahia

Dragodănescu Nicolae

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top