fbpx

Platformă de știri și opinii

Pentru voturi și glorie: Romii se repoziționează?

in Analize/Politică by
Banner

Partida Romilor Pro Europa- filiala Dâmbovița recurge la o mutare de imagine, cel puțin, cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile europarlamentare. Deși, aparent, schimbarea comitetului de conducere a filialei nu are nicio legătură cu alegerile din 26 mai, coincidențele numai simple coincidențe nu pot fi.

Foto– Nicolae Păun (stânga) și Tudorică Răducanu (dreapta)

Concret, în urmă cu două zile (13 aprilie 2019), deputatul și președintele Partidei romilor Pro Europa, Nicolae Păun, a venit la Târgoviște pentru a schimba conducerea filialei. Lucru care s-a și întâmplat. Vasile Moise, fost președinte al filialei a fost demis, iar în locul acestuia a fost numit, interimar, la conducere Tudorică Răducanu, fost viceprimar al Târgoviștei (asta într-o vreme în care conjunctura politică i-a permis acestuia să facă diferența, cu un singur vot, în Consiliul Local Municipal Târgoviște).

Oficial, Vasile Moise a fost demis pentru că nu a făcut ce trebuie pentru comunitățile de romi din Dâmbovița, în sensul că nu au fost implementate proiecte ce să vizeze această comunitate (la nivel de calificare, reconversie profesională sau integrare a tinerilor). Asta a declarat președintele formațiunii, Nicolae Păun.

Foto– Cosmin Bozieru (stânga) și Ionel Petre, președinte ALDE Dâmbovița

În ceea ce privește zona coincidențelor, poate nu lipsit de importanță este faptul că de curând nepotul lui Tudorică Răducanu, noul președinte al filialei dâmbovițene a Partidei Romilor Pro Europa, a renunțat la calitatea de membru al PSD Dâmbovița și consilier al primarului social-democrat al Târgoviștei și a devenit membru ALDE Dâmbovița.
Cosmin Bozieru este noul președinte al ALDE Târgoviște, dar rămâne în continuare și nepot al lui Tudorică Răducanu, noul președinte al Romilor Pro-Europa.

După cum spuneam, pot fi doar coincidențe. Dar cum în preajma alegerilor europarlamentare, un scrutin ce pentru comunitatea romă nu reprezintă o miză în sine, neavând candidați proprii, se întâmplă toate aceste permutări, iar comunitatea romă din județului Dâmbovița poate aduce, în cazul unei mobilizări exemplare, procente bune în plus la scorul electorat al oricărei formațiuni, este de urmărit rezultatul final al alegerilor europarlamentare din 26 mai.

Banner

Ultimele stiri din Analize

Go to Top