fbpx

Platformă de știri și opinii

I.T.M. Dâmbovița: acțiuni de control

in Administrație by
Banner

În cursul lunii martie 2019, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 130 de controale în urma cărora 8 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 31.000 lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, refuzul angajatorului de a-i înmâna salariatului un exemplar din contractul individual de muncă, neacordarea repausului săptămânal, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.

În ceea ce privește munca nedeclarată, aceasta a fost identificată în activități de alimentație publică tip fast-food și acvacultura în ape dulci.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 77 controale efectuate, 150 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 67 angajatori sancționați, 150 sancțiuni contravenționale.

 

Sursa: I.T.M Dâmbovița

Banner

Ultimele stiri din Administrație

Go to Top