fbpx

Platformă de știri și opinii

Radu Popa: Țuțuianu va ieși șifonat din alegeri

in Opinii/Politică by
Banner

Deși pozează în politician carismatic, ”aspirator de voturi” și lider-locomotivă al partidului Pro România, Adrian Țuțuianu va fi pur și simplu umilit la alegerile pentru Parlamentul European.

După ce săptămâni și luni în șir s-a lăudat că va obține scoruri abracadabrante, rezultatul scrutinului din 26 mai va fi unul extrem de dureros pentru Oracolul din Micloșani.

Cel ce prognozează un eșec de proporții pentru Adrian Țuțuianu este Radu Popa, fost colaborator apropiat și consilier personal al lui Victor Ponta, în vremea când acesta era prim-ministru.

Actualul vicepreședinte al PSD Dâmbovița afirmă cu tărie că Pro România, avându-l la butoane pe Adrian Țuțuianu, nu va reuși să adune mai mult de 5% din voturi. În același timp, susține Radu Popa, PSD va lua cel puțin 50%.

Altfel spus, o dublă umilință pentru senatorul Țuțuianu, care declara recent că se va bate ca PSD să nu treacă de 39%. Tot Țuțuianu spunea că nici nu se pune problema ca Pro România să nu obțină cel puțin 10 procente la europarlamentare.

Dacă în analiza lui Radu Popa pe partea stângă lucrurile sunt clare, pe dreapta situația se complică. Pe fondul comprimării unui PNL abulic, incapabil să se mobilizeze, în Dâmbovița, deși nu are decât un singur deputat și aproape deloc structuri teritoriale, USR va avea un rezultat neașteptat de bun. În dauna PNL, sublinia Radu Popa, în emisiunea Punctul pe I de la Columna Tv.

Revenind la Adrian Țuțuianu, putem specula că în eventualitatea unui eșec de proporțiile celui prognozat de Radu Popa, cariera de mic baron în partidul păstorit de Ponta se va încheia fără prea multe menajamente. De altfel, este secretul lui Polichinelle faptul că în Pro România se ascut frenetic cuțitele, în așteptarea momentului potrivit pentru a-l răpune, metaforic vorbind, pe Țuțuianu.

 

Banner

Ultimele stiri din Opinii

Go to Top