Comuna Răzvad sub blestemul focului

in Actualitate/Administrație by
Banner

Trei incendii în mai puțin de o săptămână. Trei gospodării transformate în scrum. Trei Familii aruncate în brațele deznădejdii. Un bilanț sumbru, cu un final care arată că omenia nu a pierit.

În câteva zile, focul devenit spaima cea mare a locuitorilor comunei. Cele trei incendii au provocat panică printre răzvădeni. E drept, în două din cazuri la originea sinistrului s-a aflat neatenția oamenilor și încălcare unor reguli bine cunoscute privind arderea resturilor vegetale din gospodărie.

An de an, pompierii susțin lungi campanii de sensibilizare a cetățenilor, explicând pericolele care îi pândesc dacă se joacă cu focul. Și tot an de an, bilanțul distrugerilor provocate de focul scăpat de sub control, sunt uriașe.

Situația este destul de serioasă încât primarul din Răzvad, Emanuel Spătaru, să facă un apel public la cetățenii din comuna pe care o reprezintă, pentru a renunța la practica ”curățeniei” prin incendiere.

Pentru cei care nu au alternative, primarul Spătaru a promis sprijin din partea administrației locale. Dacă există solicitări, a dat asigurări edilul, prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) se poate asigura asistență de specialitate, pentru a garanta că focul va arde doar resturile vegetale, nu și agoniseala de o viață.

Pentru cele trei familii năpăstuite, primarul promite un ajutor de urgență din partea administrației locale. Săptămâna viitoare ar urma ca acest ajutor să fie aprobat în Consiliul Local. Până atunci, Crucea Roșie Dâmbovița a fost prima instituție care a acordat ajutor celor rămași fără nici măcar un adăpost deasupra capului.

Pentru că solidaritatea umană poate face minuni în vremuri grele, Emanuel Spătaru face apel la toți cei care pot și vor să ofere ajutor celor trei familii, să meargă la fața locului, pentru a-i cunoaște pe cei loviți de soartă și a vedea la fața locului care sunt nevoile oamenilor.

De aprecieri din partea edilului din Răzvad s-au bucurat și ISU Dâmbovița și SVSU Gura Ocniței, care au intervenit prompt, limitând proporțiile distrugerilor.

 

Banner