fbpx

Platformă de știri și opinii

Se conturează listele pentru europarlamentare

in Analize/Politică by
Banner

Deja este sigur. Cel puțin doi dâmbovițeni vor figura pe listele alegerilor eurparlamentare din data de 26 mai. Este vorba de Rovana Plumb, șefa PSD Dâmbovița, și de senatorul Adrian Țuțuianu, actualmente membru în PRO România.

Deși circumstanțele sunt oarecum diferite, în sensul în care, dintre cei amintiți mai sus, unul spune că nu își dorește să meargă în Parlamentul European (Adrian Țuțuianu) iar în celălalt caz vorbim de o candidatură despre care titularul de post (Rovana Plumb) nu spune nimic, realitatea a confirmat zvonurile, în ambele cazuri.

 

Rovana Plumb

Cotidianul adevărul, citând surse din interiorul PSD, spune că s-a stabilit ca Rovana Plumb, actualul ministru al Fondurilor Europene, și recent aleasă în funcția de șef al PSD Dâmbovița, să fie cea care deschide lista de candidați a PSD, la alegerile europarlamentare din data de 26 mai. Conform sursei citate, lista va fi anunțată oficial abial luni, 25 martie 2019.

„Lista PSD pentru europarlamentare va fi deschisă de Rovana Plumb, secondată de Carmen Avram, jurnalista Antenei 3, susţin surse din PSD pentru Adevărul. Maria Grapini, susţinută de Dan Voiculescu (deci tot de Antena 3), şi Claudiu Manda, soţul Liei Olguţa Vasilescu, au prins locuri sigure. Un loc semi-eligibil va ocupa Cătălina Ştefănescu, pe care Dragnea a propulsat-o în Parlament în 2012. Şi Victor Negrescu va ajunge, surprinzător, la Bruxelles Pe lista PSD pentru Bruxelles, hotărâtă de Liviu Dragnea, se regăsesc actuali eurodeputaţi, lideri din teritoriu cu influenţă, dar şi vedete TV, după modelul patentat de PNL cu Rareş Bogdan. Lista pentru alegerile europarlamentare va definitivată luni de CEx-ul partidului, controlat total de liderul PSD. Ministrul Fondurilor europene, Rovana Plumb, apropiată de Dragnea şi de Viorica Dăncilă, va fi cap de listă. ”

Adrian Țuțuianu

Deși în mai multe rânduri acuza contracandidații din  partea stângă a eșicherului politic (n.m. Rovana Plumb) că pleacă la Bruxelles abandonând județul Dâmbovița, se pare că strategia de partid  (de la PRO România) l-a pus și pe Adrian Țuțuianu în aceiași postură.

Toți deputații și senatorii Pro România vor fi pe listă, pentru că fiecare are în județele de unde vine un electorat propriu care este atașat. De asemenea, mulți dintre noi suntem și personalități publice, cu o mai mare sau mai mică anvergură la nivel național.

Și eu voi fi pe această listă, repet, nu plec nici eu la Bruxelles. Va fi și Mihai Tudose și Daniel Constantin repet, sunt cei 3, 4 care ar putea să fie eligibili pentru că noi ne-am propus un scor care să înceapă cu două cifre și să fie de cel puțin 10%”, conform unei postări, de pe pagina de facebook a Pro România Dâmbovița, ce îl citează pe Adrian Țuțuianu.

Lista Pro România va fi deschisă de Victor Ponta și Corina Crețu. Ponta este de asemnea unul dintre cei care anunță că nu vrea să ajungă eurodeputat, dar că vrea să impulsioneze, prin prezența sa pe listă, alegătorii de stânga spre un vot acordat Pro România.

Fiecare partid ce candidează la alegerile europarlamentare depune o listă cu 43 de nume. România va avea, în legislatura 2019-2024, a Parlamentului European un număr total de 33 de eurodeputați. În total în Parlamentul European sunt 750 de deputați.

Banner

Ultimele stiri din Analize

Go to Top