fbpx

Platformă de știri și opinii

Mall-ul și stadionul.Doar planurile sunt sigure

in Administrație/Analize by
Banner

Revitalizarea zonei cunoscută sub denumirea de U.M. Gară din Târgoviște este în continuare la stadiul de… proiecte.

După preluarea de către CJ Dâmbovița a terenului (26,5 Ha) din zona gării Târgoviște, teren pe care a ființat în trecut o unitate militară și anunțarea, în urmă cu mai mulți ani, demarării “inevitabile” a unor proiecte de amploare, 2019 găsește zona în aproape același stadiu. Marile proiecte, între care un stadion nou (de 15.000 de locuri) și un complex comercial de tip “mall” sunt încă la stadiul de speranță.

Conducerea CJ Dâmbovița a prezentat, în fața consilierilor județeni, un raport privind stadiul executării acestor investiții. Pentru a nu fi acuzați de “cârcoteli” gratuite iată care sunt, negru pe alb, realizările de la acest  moment, așa cum au fost ele prezentate de actuala conducere a CJ Dâmbovița. Doar micile concluzii de final ne aparțin.

1.Stadion – Municipiul Târgovişte;
– Valoare estimată investiție: 133.693.874 lei (inclusiv T.V.A.);
– Obiectivul se va finanța de la Bugetul de stat, prin Programul Național de construcții de interes public sau social, Subprogramul ,,Complexuri Sportive”, derulat de MinisterulDezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții C.N.I. S.A. și Bugetul local;
– Suprafață totală teren: 78.347 mp;
– Capacitatea maximă estimată a stadionului, proiectat la categoria IV UEFA, este de 15.000 locuri

În anul 2017, în cadrul Companiei Naționale de Investiții – C.N.I. S.A., a fost emis, de către Consiliul tehnico-economic, avizul favorabil nr. 10/3/28.08.2017 privind realizarea investiției;
– Ulterior, la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în baza Studiului de prefezabilitate și a documentației de avizare, a fost emis, de către Consiliul tehnico-economic, avizul favorabil nr. 25/25/28.12.2017;
– C.N.I – S.A urmează a obține și avizul Ministerului Finanțelor (necesar pentru investițiile mai mari de 100.000.000 lei), după care se va elabora Studiul de Fezabilitate, și ulterior, se va proceda la inițierea procedurilor legale de achiziție (proiectare și execuție) a obiectivului.”

Concluzie– De mai bine de doi ani se obțin avize. Nu s-au obținut, toate, nici pînă acum, urmează studii de fezabilitate,proiectare, licitații, contestații, execuție și ani buni de acum înainte, în care terenul va fi… tot așa. Asta dacă merge bine. În cazul în care merge “rău” putem vorbi chiar de un deceniu.

2. Centru comercial de tip “Mall”

Valoare estimată investiție: 227.000.000 lei (exclusiv T.V.A.);
– Investitor: P.K. GRIZZLY S.R.L.;
– Suprafață totală teren: 68.790 mp, conform Contractului de constituire a dreptului de superficie nr. 4195/17.11.2017;
– Termen de execuție: 2 ani;

La această data, este obținută Autorizația de construire pentru realizarea centrului comercial și sunt finalizate demersurile legale pentru relocarea, în subteran, a Liniei electrice aeriene (L.E.A. 110 kV), lucrări care sunt estimate a se realiza începând cu luna februarie 2019.

Concluzie – Dacă nu cumva investitorul care construiește acest centru comercial se răzgândește între timp, Mall-ul va fi gata, cel mai devreme, undeva la mijlocul anului 2021.

Banner

Ultimele stiri din Administrație

Go to Top