fbpx

Platformă de știri și opinii

Adrian Țuțuianu-“șerif” și la Pro România DB

in Analize/Politică by
Banner

După ce a fost gratulat cu sintagma de “șerif” al județului, pe vremea când conducea PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu a ajuns iarăși să facă legea. Ce-i drept, acum, domeniul este ceva mai mic, iar sintagma ar putea fi de “șerifuț”, dacă ne este permisă licența literară.

Într-o conferință de presă, în care fostul deputat Georgică Dumitru a anunțat că s-a realizat “transferul anului”, Adrian Țuțuianu a reconfirmat că a trecut cu arme și bagaje în partidul lui Victor Ponta.

Trecând  peste amănuntul că invitațiile la conferința de presă au fost făcute exclusiv de către senatorul Adrian Țuțuianu și că ceea ce părea a fi un alt fel de abordare a relației cu cetățeanul, cum a dat de înțeles filiala Pro România Dâmbovița până mai ieri, a devenit deja amintire, A.Țuțuianu a transmis, chiar dacă nu direct, că de acum înainte el este cel care decide în filială și nu numai.

Câteva dintre planurile lui Adrian Țuțuianu le-am subliniat mai jos:

„Sunt hotărât să contribui la dezvoltarea filialelor PSD Dâmbovița, pardon, iată că nu m-am dezobișnuit, ale Pro România”, a  gafat încă din startul discursului A. Țuțuianu.

„Pro România va lua 8-10% la alegerile europarlamentare. Asta înseamnă 3-4 europarlamentari. Vom avea 15-17-20% la alegerile parlamentare din 2020. Cu aceste gânduri am intrat în Pro România”

„Am atribuții de coordonare la nivel național. Dacă la repartizare îmi va fi atribuit Teleormanul, voi face toate eforturile ca Pro România să câștige. Și teleormănenii simt ce simt și dâmbovițenii și ce simt românii oriunde în altă parte. Dragnea și Codrin Ștefănescu sunt înjurați și în Teleorman”(…)Liviu Dragnea îi păcălește pe toți. Foarte mulți lideri politici i-au cerut lui Liviu Dragnea ordonanța privind amnistia și grațierea. Liviu Dragnea nu urmărește decât să-și rezolve problema proprie. Vorbim de Cozma, fostul președinte de la CJ Prahova și de toată familia sa. Ei nu au nicio treabă cu completurile de cinci. E vorba și de Nichita de la Iași, ca să dau câteva exemple. L. Dragnea îi păcălește pe toți”

Legat de o posibilă prezență pe lista de la europarlamentare a Pro România, A. Țuțuianu a declarat:

„Am văzut că a scris un site local că aș fi pe listă (detalii aici). Nu știu dacă sunt pe listă. Termenul limită de înscriere a candidaturilor este 26 martie. Vom vedea atunci.” 

Același tip de discurs l-a avut zilele trecute A. Țuțuianu și când a fost vorba de înscrierea sa în Pro România, anunțând, la Târgoviște, că “deocamdată” nu știe. Asta pentru ca, doar câteva ore mai târziu, să facă anunțul de înscriere în altă parte a țării ( la Bacău).

În rest, în politică dâmbovițeană se pare că principiul, probat și cu alte ocazii, ce spune că, câteodată, “1+1=0” are mari șanse să fie testat încă o dată.

Banner

Ultimele stiri din Analize

Go to Top